Başbakan'a 'elçiler monşer' şikâyeti

Haber Giriş : 28 Mayıs 2006 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Uzunkaya, şubatta Kızılcahamam'daki toplantıda, büyükelçileri Başbakan Erdoğan'a 'Monşer gibi davranıyorlar' sözleriyle şikâyet etmiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'e yönelik "Türbanlıların pasaport fotoğraflarına ilişkin" çıkışı tartışma konusu olurken, AKP Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya'nın AKP'nin Kızılcahamam kampında, "Büyükelçilerin hepsi vatandaşlarımıza monşer gibi davranıyor. Artık iktidarda AKP'nin olduğunun farkında değiller" dediği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın sert tepkisinin, AKP'nin şubat ayında Kızılcahamam'da yapılan milletvekili kampında Uzunkaya tarafından dile getirilen bir şikâyetle ilişkili olduğu iddia edildi.

Kampta, Türkiye'nin özellikle Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı AB ülkelerindeki büyükelçileri Erdoğan'a şikâyet edildi.
Milletvekillerinin hükümete ve bakanlara yönelik görüş, eleştiri ve şikâyetlerini ifade ettikleri oturumda Uzunkaya, büyükelçileri şöyle eleştirdi:

'Sanki iktidar değişmedi'
"Avrupa'daki büyükelçiler tam anlamıyla monşer gibi davranıyorlar. O ülkelerdeki gurbetçi vatandaşlarımıza da böyle monşer gibi yukarıdan davranıyorlar. Oradaki vatandaşlarımızın hiçbir sorunuyla ilgilenmiyorlar. Hâlâ eski alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Sanki 3 Kasım 2002'de hiç iktidar değişmedi. İktidarın değiştiğinin, artık iktidarda AKP'nin olduğunun farkında değiller. Onlar orada vatandaşlarımızın her türlü sorununu çözmek için görevli olduklarının farkında olmalılar."

Uzunkaya, şikâyetleriyle ilgili not alan Erdoğan'dan, büyükelçilerin gurbetçilere tavrını değiştirecek ve artık AKP'nin işbaşında olduğunu gösterecek yaptırımlar uygulanmasını talep etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber