Kundaklanan araç için, terör tazminatı verilir mi?

Danıştay, kundaklanan araca terör tazminatı verilebilmesi için olayın bir terör eylemi olduğuna yönelik bir tespitin bulunması gerektiğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2014 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kundaklanan araç için, terör tazminatı verilir mi?

1992 yılında Batman'da öğretmen olarak çalışan bir vatandaşın aracı, park halindeyken yakılmıştır.

Öğretmen, evinin önündeyken yakılan aracından dolayı oluşan zararın 5233 sayılı Kanun kapsamında karşılanmasını talep etmiştir.

İdare Mahkemesi, park halindeki aracın yanıcı sıvı dökülerek yakıldığının sabit olduğunu belirtmiştir. Ancak, mahkeme heyeti bu tespitin yanı sıra; olay inceleme raporunda söz konusu olayın terör eyleminden kaynaklandığı yönünde bir tespite yer verilmediğini ayrıca davacının başvurusu sonrasında yapılan inceleme neticesinde de olayın bir terör eylemi olduğu veya terör örgütü mensuplarında gerçekleştirildiğine yönelik herhangi bir bilgiye ulaşamadığını vurgulamıştır. İdare Mahkemesi bu nedenle, zararın 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanuna dayanılarak karşılanamayacağı kararını vermiş ve idare işlemini yerinde bulmuştur.

Öğretmen, kararı Danıştay nezdinde temyiz etmiş ancak Danıştay Onbeşinci Dairesi 2012/7701 Esas No ve 2012/3743 Karar No ile, 2012 tarihli idare mahkemesi kararının yerinde olduğuna karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber