5 bin polise ikinci kez Şark görevi

2007 öncesi Şark'ı tamamlayan 5 bin branş polisine, ikinci Şark tayini çıktı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 28 Mart 2014 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 bin polise ikinci kez Şark görevi

EMNİYET Genel Müdürlüğü, yeni bir uygulamaya imza attı. Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile İstihbarat birimlerinde çalışan 5 bin polis, ikinci kez şark görevine gidecek.

17 Aralık operasyonunun ardından İçişleri Bakanlığı'na getirilen Efkan Ala'nın talimatıyla Emniyet'te branş polislerinin görevlendirilmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Edinilen bilgilere göre; yeni düzenlemeyle Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile İstihbarat birimlerinde çalışan polislere ikinci kez Şark'a gitme süreci hızlandırıldı. Buna göre; 2007'den önce şark görevini tamamlayarak batıya dönmüş 2, 3, ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 5 bin polis süresinden önce ikinci kez şarka gidecek. Mevcut uygulamada bu polislerin en erken 2020'de Şark görevine gitmeleri gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle bu uygulama 6 yıl öne çekilmiş oldu.

Branşçı polislere ikinci şok ise branştan çıkmak isteyen polislerin istifasının kabul edilmemesi oldu.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Branş Yönetmeliği'nde "Bulunduğu branştan ayrılmak isteyen personel, ilgili branş komisyonunun kararı ve birimin bağlı bulunduğu Genel Müdür yardımcısının onayı, Genel Müdüre doğrudan bağlı daire başkanlıklarında ise Genel Müdürün onayıyla branştan ayrılabilir" maddesini dayanak göstererek istifa dilekçelerini sundukları ancak kabul edilmediği öğrenildi.

Bedirhan ÖZYİĞİT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber