Milli Eğitim Vakfı'na Çelik damgası...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sert bir dille eleştirdiği Milli Eğitim Vakfı'na, Bakanlık üst düzey bürokratlarından oluşan listesiyle damgasını vurdu.

Milli Eğitim Vakfı'nın 26'ncısı düzenlenen genel kurulu tartışmalara sahne olurken, genel kurulun ardından belirlenen yeni yönetim Milli Eğitim Bakanlığı ile Vakfı fiili olarak birbirine bağladı. Tarihinde ilk kez iki listenin yarıştığı ve bir bakanın ayrı liste çıkardığı genel kurula Bakan Çelik damgasını vurdu. Edinilen bilgilere göre Bakan Çelik'in özellikle Vakfın yönetiminde Bakanlığın etkin olmasını istediği ve bu amaçla kendisinin belirlediği isimlerden oluşan bir listeyi genel kurula sunduğu kaydedildi. Çelik'in, 9 kişilik yönetim kurulu için hazırladığı listesinde yer alan isimlerin aynı zamanda Bakanlığın üst düzey makamlarında bulunan bürokratlar olması dikkat çekti. Çelik'in eski yönetim kurulunca hazırlanan listesine karşı çıkardığı ve firesiz olarak yönetim kuruluna seçilen isimler arasında Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan, Müsteşar Yardımcısı Recep Işık, Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun, Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Ahmet Ergün Bedük ile Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammet Dilek bulunuyor.

Çelik'in listesinde biri Halk Bankası, biri de TOBB'un temsilcisi olarak iki ismin yanı sıra 21. Dönem Elazığ milletvekili Mustafa Gül de yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratlarının Vakfın yönetiminde ağırlıklı olmasının, 2004 yılında çıkartılan dernek ve vakıfların kamu kurum-kuruluşları ile ilişkilerine "mesafe" koyan yasayla çeliştiği ifade ediliyor. Yasayla kamu kurum ve kuruluşlarının vakıfların olanaklarını, vakıfların da kamu kurum ve kuruluşlarının olanaklarını kullanmasına sınırlamalar getirdiğine dikkat çekilirken, yönetimin Bakanlığın elinde olmasının yasanın amacına ulaşmasını engelleyeceği kaydedildi.

Bakan Çelik'in damgasını vurduğu Milli Eğitim Vakfı Genel Kurulu'nda ciddi tartışmalara neden olan sorunlar da yaşandı. Divan başkanlığı için biri eski yönetimin olmak üzere iki ayrı önergenin oylamasında Bakan Çelik tarafından sergilenen "aceleci" tavır üyelerden tepki çekerken, bazı üyeler "üye olmayanların da oy kullandığı" iddiasıyla mahkemeye gideceklerini ifade etti. Yönetim kurulunun seçiminin de hazırlanan paravanlara girilmeden açık olarak yapılmasına da tepki gösterildi.

Öte yandan söz konusu iddiaların yargıya taşınabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber