Karakola usul dışı götüren polislere 14 yıl hapis istemi

İstanbul Feriköy’de, üniversite öğrencisi olan Ö.Ö.,M.A.Ö. ve Y.K. iddiaya göre evlerine giderken polis memurlarının bir vatandaşı tekme tokat döverek kötü muamelede bulunduğunu gördü

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Nisan 2014 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karakola usul dışı götüren polislere 14 yıl hapis istemi

Üç arkadaş, bu manzara karşısında polislerin yanına giderek dövülen vatandaşa sahip çıktı ve 'yanlış yaptıklarını, ortada bir suç varsa karakola götürerek yasal işlem yapması gerektiğini' söyledi. Bu duruma sinirlenen 3 polis memuru, üniversiteli 3 arkadaşı ekip otosuna bindirip karakola götürdü. Polise karşı gelen üniversiteliler hakkında karakolda ceza tutanağı hazırlandı ve gençlere idari para cezası kesildi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Öğrencilerin şikayeti üzerine polis memurları A.V., E.A. ve A.B. hakkında görevde yetkilerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianameyi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'yse, sanıklara yüklenen suçun görevi kötüye kullanma değil, 4 yıldan 14 yıla kadar hapis talep edilen kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma kapsamında olduğunu belirtti. Mahkeme dosya hakkında görevsizlik kararıyla bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Sanık 3 polis memuruysa savcılıkta verdikleri ifadede suçlamaları reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber