Siverek Belediyesi'nden 'Bayanlar Parkı' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2006 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeden kadınlar parkı: 12 yaşından büyük erkekler giremez" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.

Rahat eğlensinler diye yaptık

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Murat Bucak, basında yer alan ?Bayanlar Parkı? haberine ilişkin, ?Amacımız haremlik-selamlık değil, kadınlarımızın kendi aralarında rahat bir ortamda eğlenmeleridir? dedi.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Murat Bucak, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 15 yıl önce açılan ve geçen yıl yeniden düzenlenerek, ?Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Parkı? adı verilen, birkaç gün önce de kadınlara yönelik olarak tasarlanan parkla ilgili, bugün bazı basın kuruluşlarında, ?İlçede haremlik-selamlık uygulamasına başlandığı? yönünde açıklamaların bulunduğunu anımsattı.

Bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını dile getiren Bucak, şöyle devam etti: ?Parkı açmamızdaki amaç, haremlik-selamlık değil, kadınlarımızın kendi aralarında rahat bir ortamda eğlenmeleridir. Bu konuda açıklamalarda bulunan bazı milletvekilleri haberin içinde yer alan demeçlerimizi okusaydı, sanırım haremlik-selamlık açıklaması gibi bir gafletin içine düşmezlerdi. Biz halka hizmet için varız, hizmetlerimizde kadın-erkek, örtülü-örtüsüz ayrımı yapmıyoruz. Bölge yapısı itibariyle düşünüldüğünde, kadınların erkeklerin yanında oyun oynamadığı biliniyor. Biz de bu parkı kadınlarımız kendi aralarında rahat oyun oynayabilsin, rahat sohbet etsin diye hizmete açtık. Hiç kimse bu hizmetin altında başka bir neden aramasın. Kadınlara yönelik sosyal yaşamı iyileştirme çalışmalarımız devam edecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber