Kadın öğretmene şiddet protesto edildi

Adana'da bir kız öğrenci ile tartışan kadın öğretmenin kız öğrenciler ve ailesi tarafından darp edilmesi okul önünde protesto edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2014 13:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kadın öğretmene şiddet protesto edildi

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesi Beyazeevler Mahallesi'ndeki Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, okulda görevli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gülcan Cevher derste huzursuzluk çıkartan bir kız öğrenciyi uyardı. Uyarı sonrası öğretmen ve öğrenci arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine öğrenci annesini ve kız arkadaşını toplayarak kadın öğretmeni darp etti. Darp sonucu kadın öğretmen rapor aldı.

Bu olay üzerine Eğitim-İş Sendikası Adana Şubesi üyeleri okul önünde, öğretmene darp olayını protesto etti. Şube Başkanı İsa Kayadan, öğretmenin ders düzenini bozan kız öğrenciyi uyarması sonucu gelinen noktada öğretmenin mağdur edildiğini belirterek, "Benzer olaylarla öğretmenler sık sık karşı karşıya kalıyor. Milli eğitim bunlara bir çözüm bulmalı. Yaşam için su, hava, ekmek güneş ne ise eğitim için de öğretmen odur" dedi.

Açıklamalar sırasında duygulu anlar yaşayan darp edilen öğretmenin meslektaşı eşi Gökhan Cevher ise en çok öğretmenlerin bu gibi durumda arkadaşları ve idare tarafından yalnız bırakılmasına üzüldüğünü söyleyerek, "Eşimin psikolojisi bozuldu, çocuklarıyla ilgilenemiyor. Şimdi onun psikolojisini düzeltmek için mücadele ediyorum" diye konuştu.

Protestoya öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin de katıldığı görüldü. Öğrenciler slogan atarak şiddeti kınarken, protesto boyunca "Öğretmene şiddete hayır" pankartını taşıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber