24 okulda Z-Kütüphane açılışı yapıldı

Genel Müdürümüz Mustafa Kemal BİÇERLİ, Afyonkarahisar’da 24 Okulda Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Nisan 2014 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
24 okulda Z-Kütüphane açılışı yapıldı

Genel Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Kemal BİÇERLİ Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında, Afyonkarahisar Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleştirilen bir törenle 24 okulda yapılan Zenginleştirilmiş Kütüphanenin toplu açılışına katıldı. Açılışta Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Belediye Başkanı Burhanettin ÇOBAN, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN ve Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Uğur ERGİN de bulundu.

Doç. Dr. Mustafa Kemal BİÇERLİ, konuşmasında, Afyonkarahisar'ın Z Kütüphane konusunda Türkiye'nin en iyi ili olduğunu, bu başarının sağlanmasında başta Vali İrfan BALKANLIOĞLU'na, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, konuşmasında ''Afyonkarahisar'ın Türkiye genelinde Z Kütüphane noktasında öncü illerden olması ve en fazla Z Kütüphaneye sahip olması bizleri de onurlandırmıştır'' dedi. Kitap okumanın, çalışan beden gibi insan beynini ve zihnini geliştirdiğine değinen BALKANLIOĞLU, ''okullarımızda açılan Z-Kütüphanelerinde, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını yeniden kazanacağına inanıyorum. Güzel mekanlarda kitapları raflardan alıp en azından karıştıracak ve ilgisini çekecek, okumaya devam edeceklerdir '' diyerek sürdürdü. ''İnşallah bu kütüphaneler ilimizde kitap okumanın artırılmasına vesile olur'' dedi.

Konuşmaların sonunda gerçekleştirilen plaket takdimlerinin arkasından Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin toplu açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Genel Müdürümüz programdan önce Halk Eğitimi Merkezine ziyarette bulundu. Buradaki kursları gezerek ilin tüm Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ile bir değerlendirme toplantısı yaptı. Genel Müdürümüz, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Kurumu, Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde donatılan Z Kütüphanelerine ziyarette bulundu. Öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Genel Müdürümüz, öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet ettikten sonra Afyonkarahisar Mesleki Eğitim Merkezi ve Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu'nda incelemelerde bulunarak ziyaretini sonlandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber