MEB'in, norm kadro güncellemesi ile amacı ne?

MEB norm kadro güncellemesinde sadece Talim ve Terbiye Kurulunun bazı alanlarla ilgili yaptığı değişikliklerin entegrasyonunu gerçekleştirmektir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in, norm kadro güncellemesi ile amacı ne?

MEB Aralık 2013 başlarında Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili taslak yayımlamış ve öğretmenlerin de eleştiri ve katkılarına açmıştı.

O dönemde yazdığımız yazılarda bir çok olumlu durumun yanı sıra eleştirdiğimiz konular da olmuştu. Yine aynı dönemde bir yazımızda;

"Burada bir haksızlık söz konusu olduğu açık olmakla beraber, bu taslağın Devlet Personel Başkanlığı ya da Maliye Bakanlığının görüşünden geçip geçmediğini de merak ediyoruz."

cümleleriyle hem kaygımızı hem de tahminlerimizi vurgulamıştık. Aradan geçen 5 ay gibi uzun bir süreye rağmen yönetmeliğin çıkarılamamış olması maalesef bizi haklı çıkarmaktadır.

MEB şu anda yapacağı norm güncellemesi ile aslında ne 2013-2014 için verimli bir çalışmayı amaçlıyor ne de 2014-2015 planlamasın bekliyor.

Burada en önemli amaç Talim ve Terbiye Kurulunun bazı alanlarla ilgili yaptığı değişikliklerin entegrasyonunu gerçekleştirmektir.

Daha düne kadar norm fazlası öğretmenlerin ataması ile uğraşan MEB bugün norm güncellemesi ile uğraşıyor. Kaldı ki norm fazlası atamasının okullar kapanırken (Mart sonunda) yapılmasının anlamı nedir? Öğretmen o zamana kadar bir şekilde bir yerlerde görev yapmaktadır. Yılı da bir şekilde tamamlayacaktır. Durum böyle iken ve Haziran'da bir sonraki yıl planlandığında belki de norm fazlası olmayacakken neden MART ayında ısrar edilir anlamak mümkün değil.

Bunlara kafa yormak yerine;

MEB'in önünde bekleyen;

- Norm Kadro Yönetmeliği,

- Buna bağlı olarak yapılacak norm düzenlemeleri,

- Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği,

- Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi ve atamaların yapılması,

- Yönetici atama sürecinin belirlenmesi,

- 4 yılını doldurduğu için yeniden görevlendirilmeyecek yöneticilerin yönetmeliğin hemen ardından belirlenmesi ve öğretmen olarak atamalarının yapılması...

...

gibi konulara yoğunlaşmalıdır. Bu kadar konu varken, 5 ay önce görüşe açtığı bir yönetmeliği çıkarmaksızın yol almaya çalışması mümkün değildir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber