Rektör Söylet: T.C. yerine tuğra gelmedi

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Doğan Haber Ajansının geçtiği haberi yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2014 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektör Söylet: T.C. yerine tuğra gelmedi

Doğan Haber ajansı bugün geçtiği haberde "Gitti TC, geldi Osmanlı tuğrası" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde nsaki yeni bir tartışmaya kapı aralayacak şekide üniversitenin T.C. ibaresi yerine tuğra koyduğu gibi bir algı oluşturulmuştur.

Ancak, İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve Ulusal Öğrenci Konseyi, T.C ibaresinin altında 1933 yılına kadar bulunan Sultan Abdülaziz tuğrasının yeniden gün yüzüne çıkarılması için sosyal medya aracılığıyla "Tarihimi Geri Ver" kampanyası başlatmıştı. Bu kapsamda restorasyon çalışması yapılmış ve tuğrayı kapatan T.C. ibaresi biraz daha yukarı alınarak tuğra gün yüzüne çıkarılmıştı.

Yunus Söylet internet üzerinden yaptığı açıklamada ortada bir yanlış algı olduğunu, daha önce T.C. ibaresinin tuğranın olduğu bölgeye yazıldığını, şimdi ise düzeltilip T.C.'nin tuğranın üstüne alındığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi'nin kullandığı tarihi bina 1864'te inşa edildi. Binanın kapısı Sultan Abdülaziz'in isteği üzerine Paris'teki Zafer Abidesi'ne benzer tarzda yaptırıldı. Tarihi kapı Türkiye'de üniversite eğitiminin sembolü olarak da kabul ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber