Yargıtay, tecavuzcu muhtarın cezasını az buldu

SAMSUN'un Kavak İlçesi'nde evli bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası alan Nahit Lafcı'ya verilen cezayı Yargıtay az buldu. Yeniden hakim karşısına çıkan Lafcı, bu kez 10 yıl 5 ay hapse mahkum edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Nisan 2014 13:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay, tecavuzcu muhtarın cezasını az buldu

Samsun'un Kavak İlçesi'ne bağlı Bekdemir Köyü'nde, 2007 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, iddialara göre köy muhtarı 47 yaşındaki Nahit Lafcı, doğuştan hafif zeka geriliği bulunan evli 3 çocuk annesi 32 yaşındaki G.T.'ye hayvanları otlattığı sırada ormanlık alanda tecavüz etti.

İnşaat işçisi olan eşi başka bir kentte çalışmaya gittiği için kimseye bir şey söyleyemeyen genç kadın, olaydan 3 ay sonra rahatsızlanınca İlçe Devlet Hastanesi'ne giderek muayene oldu. Doktorların kendisine hamile olduğunu söylemesi üzerine şaşkına dönen G.T. jandarmaya gidip muhtarı şikayet etti.

Suçlamayı kabul etmeyen Muhtar Lafcı, G.T.'nin akli dengesinin bozuk olduğunu ileri sürerek, kendisine iftira attığını söyleyince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, G.T.'nin 2008 yılı Aralık ayında dünyaya getirdiği bebeğe yapılan DNA testi sonucunda, babasının muhtar Nahit Lafcı olduğu otaya çıkınca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahla tehdit ederek evli bir kadına tecavüz etmek' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Nahit Lafcı, "Köyde başka kişilerle de ilişkiye girdiğini biliyordum. Bu yüzden ilk duruşmalarda çocuğun benden olmadığını söyledim. Kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğimiz doğrudur. Ancak bu onun rızasıyla gerçekleşti. Zorla kendisine bir şey yapmış değilim" diyerek savunma yaptı. Ancak mahkeme 2010 yılı Şubat ayında sanığa zorla cinsel ilişkiye girmek suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ardından da yaklaşık 2 yıldır cezaevinde bulunan Lafcı'yı tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber