Soruşturma açılan öğrenciler açlık grevi başlattı!

BOLU'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar nedeniyle 13 öğrencinin soruşturma tamamlanana kadar uzaklaştırmasını protesto eden 4 öğrenci, bugün açlık grevine başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Nisan 2014 14:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Soruşturma açılan öğrenciler açlık grevi başlattı!

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsünde 5 Mart tarihinde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. 5 öğrenci yaralanırken, 23 öğrenci gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 13 öğrenci hakkında soruşturma açılarak, uzaklaştırma cezası verildi. 13 öğrenci hakkında, soruşturma tamamlanana kadar uzaklaştırma kararını protesto eden 4 öğrenci, kampüs girişine iki çadır kurarak açlık grevi başlattı.

Doğan Diri, Kadri Arslan, Tezcan Arslan ve Erdal Irtak üzerlerine 'Açlık grevindeyiz' yazılı tişörtler giyerek, soruşturma bitene kadar devam edecek açlık grevi eylemi başlattılar. Eylem yaptıkları alana 'Hukuksuz soruşturmalar geri çekilene kadar açlık grevindeyiz', 'Eğitim hakkımız 25 gündür engelleniyor' yazılı pankart asan öğrencilere çok sayıda öğrenci de destek verdi.

Kampüs içerisinde karşıt görüşlü öğrenciler tarafından taciz edildiklerini ve can güvenliklerinin olmadığını iddia eden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Doğan Diri, "5 Mart'ta kampüs içerisinde başlayıp Gölköy mesire alanında son bulan bir olay yaşandı. Bu olaydan sonra 13 arkadaşımız hakkında soruşturma açıldı ve YÖK'e ait tüm binalara soruşturma tamamlanana kadar girişleri yasaklandı. Bu hukuksuz uygulama nedeniyle arkadaşlarımız üniversiteye ve sınavlara giremiyorlar. Eğitim hakkı elinden alınan arkadaşlarımızın lisans eğitimi de bir yıl uzamış durumda. Biz de yaşanan bu olayı protesto etmek için açlık grevi başlattık. Soruşturma tamamlanana kadar gece gündüz burada açlık grevine devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber