Öğrenciler affedildi açlık grevi bitti

BOLU'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde soruşturma kapsamında okuldan uzaklaştırılan öğrenciler için başlatılan açlık grevi, İHD yetkililerinin araya girmesinin ardından ikinci gününde sona erdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2014 18:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrenciler affedildi açlık grevi bitti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 5 Mart'ta karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan olayların ardından üniversite yönetimi tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 13 öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Soruşturma tamamlanana kadar üniversiteye alınmayacak öğrenciler için kampüs girişine çadır kuran öğrenciler açlık grevi başlattı. Grevin ikinci gününde Ankara İnsan Hakları Derneği'nden gelen 3 kişilik heyet öğrencilerle ve üniversite yönetimiyle görüşmeler yaptı. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından öğrenciler açlık grevine son verdi. Öğrenciler çadırlarını sökerek eylemlerini bitirdi.

Açlık grevine katılan öğrencilerden Kadri Arslan, eylemin ikinci gününde İHD yetkililerinin üniversite yönetimiyle görüştüğünü açıklayarak, "Görüşmeler sonunda gerekli güvenceler alındı. Okuldan uzaklaştırılan arkadaşlarımız için tedbir kararı kalktı. Okulda da güvenliğimiz için gerekli teminatların sağlanacağı sözü alındı. Bu nedenle biz de direnişimizin ikinci gününde açlık grevimizi sonlandırıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber