Emniyet personeli atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2014 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Nisan 2014 CUMARTESİResmi GazeteSayı : 28970

YÖNETMELİK

Karar Sayısı : 2014/6094

Ekli "Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; İçişleri Bakanlığının 4/4/2014 tarihli ve 1018 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 7/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan "(Ek-2)'de" ibaresi "ekli (1) sayılı cetvelde" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde, aynı fıkranın (d) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "eş veya çocukları" ibaresi "eşi, çocukları, çocuklarının eşleri, kardeşleri ve kardeşlerinin eşleri" şeklinde değiştirilmiş ve aynı bendin (2) numaralı alt bendine "polisler" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve eşleri" ibaresi eklenmiştir.

"b) Büyükşehir belediyesi bulunan iller için (a) bendi hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, nüfusa kayıtlı oldukları ilçeye atanamazlar."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin yedinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "eş veya çocukları" ibaresi "eşi, çocukları, çocuklarının eşleri, kardeşleri ve kardeşlerinin eşleri" şeklinde değiştirilmiş ve (b) bendine "polisler" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve eşleri" ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin ek 1 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kursu başarı ile bitirenler, büyükşehir belediyesi bulunan iller hariç eski çalıştıkları birimleri atanmak üzere seçemez."

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin eki (1) sayılı cetvel ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Eki için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber