Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliğinde değişiklik

Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2014 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Nisan 2014 CUMARTESİResmi GazeteSayı : 28970

YÖNETMELİK

Başbakanlık (Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı)'tan:

KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 28/12/2012 tarihli ve 28511 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Düzeni ve Güvenliği Uzmanlığı Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak"

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesine aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.

"(5) Giriş sınavı başvurularının elektronik ortamda alınması halinde gerekli olan belgelerin ne zaman teslim edileceği sınav duyurusunda belirtilir."

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(3) Adaylar sınav giriş belgelerini Müsteşarlıktan veya başvuruların elektronik ortamda yapılması halinde internet çıktısı olarak alırlar. Sınav giriş belgesinde; fotoğraf, kimlik bilgileri, sınav yeri ve tarihi yer alır."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin madde başlığı "Sınav sonuçlarının ilanı" şeklinde ve aynı maddenin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Adaylar, giriş sınav puanı en yüksekten başlamak suretiyle sıralamaya konulur ve atama yapılacak kadro sayısı kadar asil aday tespit edilir. Giriş sınavında başarılı olmak şartıyla kadro sayısının yarısını geçmemek üzere Sınav Komisyonunca belirlenecek sayıda yedek aday tespit edilebilir. Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, giriş sınavı sonuçlarının ilanından itibaren bir yılı geçmemek üzere bir sonraki giriş sınavı ilan tarihine kadar geçerlidir. Yapılacak sınav sonucunda, ilanda belirtilen bölümlerden yeterli sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, Müsteşarın onayı üzerine Sınav Komisyonu belirtilen alanlar ve sayılar arasında değişiklik yapabilir."

MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesine aşağıdaki beşinci fıkra eklenmiştir.

"(5) Yetiştirme programı çerçevesinde uzman yardımcılarına yüksek lisans yaptırılabilir. Yüksek lisans programına kabul, derslerin belirlenmesi ve diğer hususlar ilgili yükseköğretim kurumları ile yapılacak bir protokolle belirlenir."

MADDE 6 - Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesine aşağıdaki altıncı fıkra eklenmiştir.

"(6) Uzman yardımcılarına yüksek lisans yaptırılması halinde tez konusu üniversite ile koordinasyon halinde Müsteşarlık tarafından tespit edilir. Yüksek Lisans Programı çerçevesinde hazırlanan tez, Uzmanlık Tezi olarak Müsteşarlığa sunulabilir. Tez değerlendirmeye ilişkin işlemler bu Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür."

MADDE 7 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 - Bu Yönetmelik hükümlerini Müsteşarlığın bağlı olduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber