Twitter yetkilileri BTK'dan ayrıldı

Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2014 17:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Twitter yetkilileri BTK'dan ayrıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz" dedi.

BTK Başkanı Acarer, BTK'ya gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Twitter yetkilileriyle yapacağı görüşmeye kimlerin katılacağını sorması üzerine Acarer, BTK ve TİB personeli ile belki Başbakanlıktan da bir iki kişinin görüşmede olacağını açıkladı. Acarer, sorunlarla ilgili görüşme yapacaklarını vurgulayarak, "Özellikle mahkeme kararlarının uygulanmasını istiyoruz. Sürekli dava konusu olan konularla ilgili, özellikle vatandaşların şikayetleriyle ilgili taleplerin kısa sürede yerine getirilmesini isteyeceğiz" dedi.

Acarer, mahkeme kararlarının sonuçlanmasını istediklerini belirterek, "Sadece mahkeme kararları değil, bundan sonraki süreçlerde de benzer sıkıntılar yaşanabilir. Biz bunların toptan çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

BTK Başkanı Acarer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütli Elvan'ın görüşlerini ilettiklerini ifade etti. Acarer, şunları kaydetti:

"Bu bir sosyal sorun haline geldi. Biz bunun biran önce çözülmesini istiyoruz. Twitter'ın uygulamadığı 100'e yakın mahkeme kararı var. Ama onun dışında vatandaşlardan gelen talepler var. O da önemli."

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00 sıralarında BTK'ya geldi. Görüşme devam ediyor.

TOPLANTI SONA ERDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) Twitter heyeti ile yapılan toplantı sona erdi.

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00 sıralarında BTK'ya geldi. BTK yetkilileriyle Twitter heyeti arasında yaklaşık dört saat süren toplantı sona erdi. Twitter heyeti görüşmenin bitmesinin ardından BTK'dan ayrıldı. BTK yetkilileriyle Twitter heyetinin önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelebileceği öğrenildi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek olan Twitter yöneticisinin ismi ise Colin Crowell. Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı olan Crowell, Twitter'ın ülkelerle olan ilişkilerini yöneten ve organize eden isimlerin başında geliyor.

Crowell, siyaset dünyasına yakınlığı ve internet alanındaki düzenlemeler üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarla biliniyor. ABD'deki Federal İletişim Komisyonu'nda (FCC) danışman olarak yer alan Crowell, ülkedeki telekomünikasyon düzenlemelerinde imzası bulunan isimler arasında yer alıyor.

PLANLAR KONUŞULACAK

BTK ve TİB, geçmişte ne olduğundan daha çok Twitter'ın Türkiye'deki planları hakkında konuşacak. Türkiye yasalarıyla uyumluluk ve bu çerçevede Türkiye'de şirket kurulması Twitter ile konuşulacak konular arasında yer alıyor. Toplantıya katılacak isimler arasında BTK Başkanı Tayfun Acarer ve TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik'in yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri de yer alıyor.

Buna ek olarak vergilendirme konusu da Türk yetkililerle konuşulacak. Geçen hafta Twitter'ın Türkiye'de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter da dahil olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinin Türkiye'den haksız kazanç elde ettiğini ve bu kazançtan ödenmesi gereken vergiyi vergi olduğunu ifade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber