Üniversiteden 'alternatif tıp' atağı

Hacettepe Üniversitesi, alternatif tıbbı kapsama alanına aldı ve bu kapsamda Eczacılık Fakültesinde "Homeopati"yi seçmeli dersler arasına koydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2014 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Üniversiteden 'alternatif tıp' atağı

Hacettepe Üniversitesi global pazarda payı ve önemi her geçen gün biraz daha artan alternatif tıbbı kapsama alanına aldı ve bu kapsamda Eczacılık Fakültesinde "Homeopati"yi seçmeli dersler arasına koydu.

2. Uluslararası Homeopati Konferansı, Hacettepe Üniversitesinin Sıhhiye yerleşkesindeki Yeşil Salon'da yapıldı. Uluslararası Homeopati Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştirilen konferansta konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, dünya nüfusunun yüzde 20'sinin baş ağrısı, yüksek ateş, soğuk algınlığı, bronşit, diyabet, hipertansiyon , depresyon gibi hastalıkların tedavisinde homeopatik ürünler kullandığını söyledi. Hacettepe Üniversitesinin global pazarda payı ve önemi her geçen gün artan alternatif tıbbı kapsama alanına aldığını belirten Tuncer, tıbbın son yıllarda en önemli değişimin modernlik kavramı olduğunu bildirdi. Tuncer, şunları kaydetti:

"Modern tıp deyince ne anlıyoruz? İnsan 40 kilo 60 kilo diye bakılacak teneke kutu değildir. Doğu tıbbı ile Batı tıbbının en önemli farkı bu bakışta ortaya çıkıyor. Batı tıbbı insanı bir kutu gibi görürken Doğu tıbbı insana odaklı tedaviler geliştiriyor. Modern tıp sadece hastalık belirtilerini ortadan kaldırmaya çalışırken Homeopati belirtilere sebep olan hastalıkları ortadan kaldırıyor. Yani benzeri benzerle tedavi etme esasını benimsiyor. Homeopati, yaşam gücünü dengeleyerek vücudun kendini doğal olarak iyileştirmesine yardım eden bir alternatif tedavi sistemidir.

Tedavinin merkezinin insan olduğunun farkına varılması gerekli. Tıbben bu konuyu dışladığınızda ehliyetsiz eller devreye giriyor. Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerin sahip çıkması gereken bir alan. Homeopati Eczacılık Fakültesinde seçmeli derslerden biri olacak."

İlerleyen yıllarda pratik uygulamalarıyla da karşılaşılacak olan homeopati alanında, hekim ve eczacıların, özellikle üretim ve eğitim konularında daha fazla bilgi sahibi olmasının hedeflendiğini dile getiren Tuncer, "Bu eksende 2. Uluslararası Homeopati Konferansı'nın başlığı 'Homeopatide Altın Standart: Üretim ve Eğitim' olarak belirlendi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber