Zemini gören otomobil/ Video

Land Rover tarafından geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde otomobiller zemini sürücüye gösterecek. Konsept aşamasındaki teknolojinin arazi araçlarında kullanılması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Nisan 2014 23:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Teknoloji farklı alanlarda kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Bunlardan biri de otomobiller. Giderek daha fazla teknolojinin kullanıldığı otomobiller kendi kendine hareket edebilme, park edebilme ve benzeri özelliklere sahipler.

Bu teknolojilerden biri de zemini yansıtma teknolojisi. Land Rover tarafından geliştirilen ve arazi araçlarında uygulanan yeni teknolojji zemindeki görüntünün ön kaputa yansıtılması mantığı ile çalışıyor.

Kameralar ve ön konsolda bulunan video projeksiyon sistemi ile entegre çalışan teknoloji sürücüye zemini görme imkanı sağlıyor. Firma, Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) mantığına sahip teknolojiye "Discover Vision Concept" adını veriyor.

Halen geliştirme aşamasında olan teknoloji özellikle arazide yolun görülmediği durumlarda işe yarayacak bir fonksiyon. Henüz protitip aşamasındaki bu teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor.

Kaynak: Land Rover

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber