Adana KOM Şube'ye 'karartma' baskını

Paralel kulak soruşturmasında 6 polisin tutuklanmasının ardından ‘delil karartıldığı’ ihbarı üzerine Adana Emniyeti KOM Şube’ye baskın yapıldı. Bilgisayarlara el konuldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 07:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adana KOM Şube'ye 'karartma' baskını

Kemal Gümüş

Adana'daki yasadışı dinleme soruşturması, pararlel medya tarafından 'itibarsızlaştırılmaya' çalışılırken, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesinde (KOM) dinlemelere ile ilgili delil karartıldığı ihbarı aldı. Bilgisayarlardaki "yasadışı dinleme delilleri imha ediliyor" ihbarı üzerine KOM'a baskın yahılırken, bilgisayarlara el konuldu.

Soruşturma derinleştiriliyor

Adana'da 2014/19640 numarasıyla yürütülen "yasadışı dinleme" soruşturması derinleşiyor. Soruşturulmaları sadece HSYK izniyle yapılabilen yargı mensuplarını sahte isimlerle dinleyen, gerçeğe aykırı hazırlanan istihbarat raporlarıyla kamu görevlilerini dinleten çeteye büyük bir darbe daha indirildi. Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine ulaşan bir ihbar Adana Emniyeti'ne baskının önünü açtı.

'KOM'da delil karartılıyor'

Savcılığa ulaşan ihbarda, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki bilgisayarlarda yasadışı dinlemelerle ilgili delillerin bulunduğu ancak paralel yapıya bağlı olduğu ileri sürülen polislerin delilleri kararttıkları iddia edildi. İhbarın ardından savcılık hemen harekete geçti. Savcılık tarafından emniyete acil koduyla operasyon talmatı verildi.

İstihbarat da karartılmıştı

Savcılığın talimatı üzerine, polis polise baskın yaptı. Savcılık talimatı üzerine KOM Şube'ye baskın yapan polisler, tespit edilen bilgisayarla el koydu. El koyma işleminin ardından bilgisayarların incelenmek üzere savcılığa götürüldüğü bildirildi. Delil karartmayla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi. İstihbarat Şube'deki yasadışı dinleme kayıtları da paralel polislerce 17 Aralık sonrası silinmiş ve kurtarılan bilgilerle operasyon yapılmıştı.

Paralel medyanın sulandırma çabası

Paralel yapılanmaya yönelik Adana'daki ilk tutuklamaların ardından soruşturmaya yönelik yoğun bir itibarsızlaştırma operasyonu başlatan paralel medya organları ilk günlerde "hiç bir delil yok, polisler gazete kupürleriyle tutuklandı" şeklinde yayın yaptı. Ancak 6 savcı ile 4 ağır ceza mahkemesi başkanının dinlendiğinin ortaya çıkması ve bu dinlemelerin herhangi bir 'ihbar tutanağı', 'duyum' veya 'rapor' olmadan sahte isimlerle IMEI üzerinden yapıldığının ortaya çıkması üzerine parelel madya ağız değiştirdi.

Dinleyen de karar veren de..

Paralel medya bu sefer de "Evet dinlemeler yapılmış ama mahkeme kararıyla yapılmış dolayısıyla bu dinlemeler yasal" şeklinde savunmaya geçti. Soruşturmanın temelinde ise paralel medyanın bu tezini soruşturmanın kendisi çürütüyor. Soruşturma kapsamında, paralel yapının polisleri tarafından hazırlanan sahte isimle dinleme talepleri yine paralel yapılanmanın hakim ve savcıları tarafından imzalanarak yargı kararına dönüştürüldüğü belirlenmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber