5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıklar Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır'ın doğusu, Batman ve Mardin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Diyarbakır'ın doğusu, Batman ve Mardin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (yıldırım, lokal dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber