Merkezi ortak sınavda türkçe kolay fen zorlayabilir!

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’na sayılı günler kaldı. Uzmanlar ikinci sınavda öğrencileri nelerin beklediğini ve kalan süreyi verimli geçirmenin yollarını anlattı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkezi ortak sınavda türkçe kolay fen zorlayabilir!

Merve Engin

Bu sene ilk kez düzenlenen iki aşamalı TEOG'un (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) son aşaması 28-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Uzmanlar, ilk basamağı Kasım ayında gerçekleşen ortak sınavın ikincisi için öğrencilere altın önerilerde bulundu.

-Turgay Polat (Uğur Dershanesi) : Bu sınavda öğrencilerin her iki dönemin konularından da sorumlu tutulacak olması ilkine göre biraz zorlayabilir. Ancak Türkçe sınavı diğerlerine göre daha kolay olacaktır. Çünkü genel itibariyle Türkçe birbiriyle ilişkili konuları içerir. Öğrencilerimizin bu süreçte hem dil bilgisi hem de anlam bilgisi konularının tekrarlarını yapmaları, farklı ve bol soru çözümü yaparak bilgilerini pekiştirmeleri gerekiyor. Son dönemece girdiğimiz şu tarihlerde öğrencilerimizin süreli deneme çözümü yapmaları, sınav öncesi çok iyi bir antrenman olup sınavda zaman yönetimi açısından da faydalı olacaktır.

-Yasemin Dündar (Bilfen İlköğretim Kurumları): İlk sınavdaki soru dağılımı göz önünde bulundurulduğunda sınavın ağırlıklı olarak Maddenin Halleri ve Isı ünitesi ile Ses ünitesini kapsaması bekleniyor. Aynı zamanda Fen ve Teknoloji sorularının deneysel ve yoruma dayalı sorulardan oluşmasını da öngörüyoruz. Grafik yorumlaması fen ve teknoloji sınavı için ön plana çıkabilir. Bu sınavda öğrencilerin sorumlu oldukları kazanım sayısı daha çok olduğu için kendilerini eksik ve güvensiz hissettikleri kazanımların daha çok üzerinde durmaları ve pekiştirmeleri, yanlış yaptıkları sorulara ait kazanımlara geri dönüp tekrar etmeleri onları başarıya götürecektir.

Geometri sorularına yoğunlaşın

-Mahmut Tatar (Eğitim Koçu): 2.dönem Matematik yazılı sınavı konular itibariyle daha çok geometri konularını kapsadığı için, kalan 2 haftalık süre içerisinde çalışmalarımızı bu konulara yoğunlaştırmalı ve ilgili konulardan bol soru çözülmesi gerekir. Ayrıca geometri haricindeki diğer konuları da gözden geçirmekte fayda var.

-Ayhan Genç (Anafen Dershanesi): Yoğun olarak 5. ünite Atatürkçülük konularından soru çıkacak. 1. ve 2. üniteden yüzde 20, 3. 4. ve 5. üniteden ise yüzde 80 oranında soru çıkacak. Bilgi sorusu beklemiyoruz. Çünkü ilk TEOG'da da yorum sorusu çıkmıştı. Şu dönem öğrenciler 5 üniteyi önlerine koymalı ve düşünmeli.

MEB'DEN OKULLARA TEDBİR ÇAĞRISI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullara 28-29 Nisan'da uygulanacak ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ikinci dönem ortak sınavlara ilişkin herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarıda bulundu. Okullara gönderilen yazıya göre, sınav görevine sınav başlamadan önce zamanında gelmeyen öğretmene ücret ödemesi yapılmayacak ve bu öğretmenlere Ba-kanlığın sınav uygulama takviminde yer alan diğer sınavlarda görev verilmeyecek. Sınav görevine gelmeyen ya da süresi içerisinde gelmeyen öğretmenlerin yerine yedek öğretmenler görevlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber