Tarımda, yöneticilik için yüksek lisans şartı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, araştırma enstitü ve istasyon müdür ve müdür yardımcılığına atama yaparken yüksek lisans yapmış olma şartı arayacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarımda, yöneticilik için yüksek lisans şartı

KİMİ KAPSIYOR?

15 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik, taşra teşkilatında görev yapan il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında çalışacakları kapsayacak.

GENEL KURALLAR

Taşra teşkilatındaki her bir yönetici unvanına ilk atama herhangi bir hizmet bölgesi iline yapılabilir. Ancak asgari veya azami hizmet süresinin doldurulmasından sonra sırasıyla 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 inci hizmet bölgesi illerine sırasıyla atanacaklardır.

Yönetici unvanlarından herhangi birinde en az bir yıl çalışmış olanlar, diğer yönetici unvanlarına atanabilirler.

Asgari çalışma süresi: 5 ve 6 ncı hizmet bölgeleri için asaleten aynı yönetici unvanında iki yıl, diğer hizmet bölgelerinde aynı yönetici unvanında üç yıllık çalışma süresini,
Azami çalışma süresi: Aynı hizmet bölgesinde asaleten aynı unvanda il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü olarak görev yapılabilecek beş yıllık, müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapılabilecek yedi yıllık süreyi,
ifade etmektedir.

İL MÜDÜR YARDIMMCILIĞI, İLÇE MÜDÜRLÜĞÜNE ATAMADA BÖLÜM ŞARTI GETİRİLDİ

Yönetmeliğin 7. maddesinde yer alan düzenlemeye göre, il müdür yardımcılığına; veteriner, ziraat ve su ürünleri fakülteleri ile fakültelerin gıda mühendisliği veya balıkçılık teknolojisi mühendisliği bölümleri mezunları atanabilecektir. Sadece 3 il müdür yardımcısının olduğu illerde, ikinin dışındakilerine dört yıllık fakülte ve bölümlerin mezunları arasından atama yapılabilecektir.

İlçe müdürlüğünde aynı bölüm mezuniyeti şartı yer almaktadır.

ARAŞTIRMA ENSTİTÜ VE İSTASYONLARIN MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILIĞI

Araştırma enstitüsü ve istasyonların müdür ve müdür yardımcısı kadrolarına, en az yüksek lisans yapmış olanlar arasından atama yapılır. Ancak, ataması yapılacak yöneticinin lisans ya da yüksek lisansını atama yapılacak kuruluşun çalışma konu ve disiplinlerinde yapmış olması şartı aranır.

Araştırma enstitüsü ve istasyonların dışındaki kuruluşların müdür ve müdür yardımcısı kadrolarına; öncelikle atama yapılacak kuruluşun görev ve çalışma konuları ve disiplinlerinden olmak kaydıyla kuruluşun bağlı olduğu Bakanlık merkez teşkilatı hizmet biriminin görüşü alınarak en az lisans mezunu olanlar arasından atama yapılabilir.

YÖNETİCİLERİN MAZARET TAYİNLERİ

Yöneticilere; eş, sağlık ve can güvenliği olmak üzere 3 nedenden dolayı tayin hakkı tanındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber