Tarım'da, yöneticilere rotasyon

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 5 yıllık süresini dolduran yöneticileri yer değiştirmeye tabi tutacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım'da, yöneticilere rotasyon

YÖNETMELİK KAPSAMI

Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, müdür ve müdür yardımcısı kadrolarında görev yapan yöneticilerin atama ve yer değiştirme usul ve esaslarını kapsamaktadır.

ASGARİ VE AZAMİ HİZMET SÜRELERİ

Yönetmeliğe göre;

a) Asgari çalışma süresi: 5 ve 6 ncı hizmet bölgeleri için asaleten aynı yönetici unvanında iki yıl, diğer hizmet bölgelerinde aynı yönetici unvanında üç yıllık çalışma süresini,
b) Azami çalışma süresi: Aynı hizmet bölgesinde asaleten aynı unvanda il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü olarak görev yapılabilecek beş yıllık, müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yapılabilecek yedi yıllık süreyi,
ifade eder.

ŞUAN ÇALIŞAN YÖNETİCİLERLE İLGİLİ GEÇİŞ HÜKMÜ

Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Halen görev yapmakta olan Bakanlık taşra teşkilatı yöneticilerinden, bulundukları hizmet bölgesinde aynı yönetici unvanında azami çalışma süresini tamamlayanlar, sırasıyla daha önce yönetici olarak görev yapmadıkları ya da asgari çalışma sürelerini tamamlamadıkları 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 inci hizmet bölgesi illerinden birine bu Yönetmeliğin yayımını takip eden altı ay içinde atanırlar. Bu çerçevede atanacak olanlardan halen görev yaptıkları 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerindeki azami çalışma sürelerini tamamladıkları halde kendi istekleriyle yine 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinden birinde görev yapmak isteyenler, bir defaya mahsus olmak üzere görev yaptıkları il dışındaki diğer 5 ve 6 ncı hizmet bölgesi illerinden birine aynı unvanla atanabilirler. Bu suretle atananlar atandıkları illerde de asgari ve azami çalışma süresine tabidirler.

DEĞERLENDİRME

- İl müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü olarak 5 yıllık
- Müdür ve müdür yardımcısı olarak 7 yıllık azami görev süresini dolduranlar,

15 Ekim 2014 tarihine kadar yer değişikliğine tabi tutulacaktır. Bu kapsamda olanlar, sırasıyla daha önce yönetici olarak görev yapmadıkları ya da asgari çalışma sürelerini tamamlamadıkları 6, 5, 4, 3, 2 ve 1 inci hizmet bölgesi illerinden birine atanacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber