YÖK Din Dersi Programını da değiştiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2006 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin bağlandığı eğitim fakültelerinin dekanlarıyla bir toplantı yapılacağını ve bu dersin programlarının değiştirileceği bilgisini verdi.

Prof. Dr. Eşme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümlerinin ilahiyat
fakültelerinden alınarak aynı üniversitenin bünyesindeki eğitim fakültelerine bağlanmasının kararlaştırıldığını anımsattı. Eşme, söz konusu bölümün bağlandığı eğitim fakültelerinin dekanları ile 12 Haziran Pazartesi günü YÖK'te bir değerlendirme toplantısı düzenleneceğini belirtti.

İlköğretim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ders  programlarının değiştirileceğini bildiren Eşme, toplantıda bu konunun
da ele alınacağını söyledi. Toplantıya, söz konusu bölümlerin bağlandığı Ankara, Atatürk, Çukurova, Dicle, Dokuz Eylül, Erciyes, Marmara, Ondokuz Mayıs, Selçuk, ve Uludağ üniversitelerinin eğitim fakültelerinin dekanları katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber