Twitter heyetinden TBB'ye ziyaret

Ankara'da temaslarda bulunan Twitter ekibi, bugün Çankaya Köşkü'nün ardından, Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Heyetteki isimlerin hikayesi ilgi çekti.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 20:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Twitter heyetinden TBB'ye ziyaret

Zeynep GÜRCANLI- Aysel ALP

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Genel Sekreter İzzet Güneş Gürseler, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Necdet Basa ve Ekim Ergün ile biraya gelen Twitter ekibi, "eksiklikleri gidereceğiz" mesajı verdi.

DÖRT KİŞİLİK HEYET

TBB'yi ziyaret eden Twitter ekibi, dört kişiden oluştu;

Twitter'ın 2 numarası Colin Crowell dışında, Twitter ekibinde Sinead McSweeny, Anthony Niteo ve Hakan Akbaş yer aldı.

TBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Twitter yöneticisi Colin Crowell'in "var olan eksikliklerin giderileceğini ve mevcudiyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdüreceklerini kaydettiği" belirtildi. .

FEYZİOĞLU: İLETİŞİM VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ KORUNMALI

Feyzioğlu ise görüşmede, insanların kendilerini ifade edebildiklerini, düşüncelerini açıklayabildiklerini vurgulayarak, bu alandaki düşünce ve iletişim özgürlüğünün mutlaka korunması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, Twitter'ın ticari bir şirket olmasından öte, toplumsal yapıyı etkileyerek yönlendirebilecek potansiyele de sahip olduğunu belirterek, "kişilerin şeref ve haysiyetlerine yönelik içeriklerin zarar gören tarafından başvurulması durumunda süratle kaldırılmasının önemini" vurguladı.

SINEAD MCSWEENEY: İRLANDA POLİSİNİN ESKİ İLETİŞİM DİREKTÖRÜ

Twitter heyetinde yer alan tek kadın, Sinead McSweeney, halen Twitter'ın "Avrupa kamu politikaları direktörü" olarak görev yapıyor.

İrlanda'da yaşayan McSweeney, Twitter'da çalışmaya başlamadan önce, İrlanda Ulusal Polisinin İletişim Direktörü olarak görev yapıyordu.

YOUTUBE'DAN TWİTTER'A TRANSFER: ANTHONY NIETO

Twitter ekibindeki bir diğer isim ise, yakın zamanda Youtube'dan Twitter'a geçen Anthony Nieto.

Nieto, ekipteki hukuk uzmanı.

Nieto'nun kendi yazdığı profilinde, "ifade özgürlüğü, mahremiyet ve yerel kanunlar konusuna odaklandığı" bilgisi yer alıyor.

TWİTTER EKİBİNDEKİ TEK TÜRK: HAKAN AKBAŞ KİMDİR?

Twitter heyetiyle birlikte Ankara temaslarında hazır bulunan Hakan Akbaş, ABD eski Dışişleri Bakanlarından Madelaine Albright'ın kurucusu olduğu global strateji şirketi Albright- Stonebridge Group (ASG) bünyesinde görev yapıyor.

ASG'nin Türkiye temsilcisi olan Akbaş'ın aynı zamanda "Esas danışmanlık" adında bir şirketi bulunuyor. Akbaş hakkında Esas Danışmanlık şirketinin sitesinde şu bilgiler yer alıyor;

"20 yılı aşan ABD, Avrupa, Çin ve Orta Doğudaki uluslararası iş tecrübesiyle, 5000 kişiyi aşkın çalışanı ve $2,5 milyar dolarlık satışlı şirketlere başarıyla liderlik etmiştir. İlaveten satış, iş geliştirme, strateji ve pazarlama konularında geniş tecrübesi olan Hakan Akbaş, sigorta, bankacılık, enerji, perakende, lastik ve otomotiv, çimento ve yapı malzemeleri, kağıt ve olmuklu mukavva, turizm ve teknoloji sektörlerinde de önemli görevler icra etmiştir.

Hakan Akbaş ESAS danışmanlık şirketini kurmadan önce Türkiye'nin en köklü ve saygın grubu olan Sabancı Holding'te iki ayrı Grup Başkanlığı görevini yürütmekteydi. İlk görevi 22 milyarlık Holding'in Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı olarak tüm şirketlerin stratejilerinin oluşturulması, 3 yıllık iş plan ve yatırımlarının planlanması, tüm stratejik ortaklıklar ve satın almalarından sorumluydu. İkinci görevi ise grubun sigorta, tekstil, ilgili perakende ve teknoloji şirketlerinden sorumlu olarak Aksigorta, Avivasa, Yünsa ve Bimsa'yı icradan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı olarak yönetmekteydi.

İlaveten Financial Times tarafından dünyanın en güçlü 3 iş kadını olarak gösterilen Güler Sabancı'nında danışmanı olarak çalıştı.

Sabancı Grubu'nda Avivasa Yönetim Kurulu Başkanı, Yünsa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkanı, Bossa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkanı, Aksigorta (Halka Açık) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Kordsa Global (Halka Açık) Yönetim Kurulu Üyesi, Temsa Global Yönetim Kurulu Üyesi, Olmuksa (Halka Açık) Yönetim Kurulu Üyesi, Inovent Yönetim Kurulu Üyesi, Bimsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıs ve Donkasan Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yerine getirdi.

Türkiye ye 2006 yılında dönen Sn. Akbaş Amerika Birleşik Devleteri'nde sırasıyla EMC (Document Sciences) şirketinde Chief Marketing Officer olarak, $10 milyar dolarlık satışlarıyla Xerox Global Services'de kurucu üyesi olarak satış, pazarlama ve iş geliştirme operasyonlarının başında bulunmuş, vede Accenture danışmanlık şirketinde strateji danışmanı olarak görev almıştır.

Hakan Akbaş'ın aktif olarak Akenerji, Kraft International, Inci Holding Yönetim Kurulu ve dünyanın en önde gelen danışmanlık firmalarından Accenture'ün ve Sigorta Brokerligi Sirketi AON'un Bölgesel Danışma Kurulu üyeliklerini icra etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber