Şimşek: İç denetçi kadroların yüzde 40 dolduruldu

"Maliyede kadrolar konusunda zaman zaman elimiz sıkıysa da iç denetimde hep destekleyici olduk. Bu daha da devam edecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2014 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek:  İç denetçi kadroların yüzde 40 dolduruldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iç denetimin kamu kaynaklarının çok daha etkin kullanılması anlamına geldiğini belirterek, "Maliyede kadrolar konusunda zaman zaman elimiz sıkıysa da iç denetimde hep destekleyici olduk. Bu daha da devam edecek" dedi.

Şimşek, Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen Kamu İç Denetçi Sertifika Töreni'nde yaptığı konuşmada, ilgili kanunla yapılan değişiklikle ilk kez teknik elemanların iç denetime kazandırıldığını ifade etti.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kamu iç denetçi adaylarını tebrik eden Şimşek, "Bu arkadaşlarımız, teknik background ile ilgili kurumlarda çok daha nitelikli denetim yapılmasına ciddi katkı sağlayacaklar, denetimin kalitesini artıracaklar. Bu, kamu idarelerine güç katacaktır" diye konuştu.

Şimşek, iç denetçi kadrolarında önemli artış yaptıklarını ancak kadroların sadece yüzde 40'ının doldurulduğunu belirterek, başta Milli Savunma Bakanlığı olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti gösteren kurumları tebrik etti.

İç denetimi çok önemsediklerini vurgulayan Şimşek, idarecilerin efektif bir iç kontrol ile kamu kaynaklarını çok daha verimli kullanacaklarını ve israfın önüne geçeceklerini söyledi.

Şimşek, İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanının aynı zamanda Bütçe Kontrol Genel Müdürü olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu açıdan çok şanslısınız. Maliyede kadrolar konusunda zaman zaman elimiz sıkıysa da iç denetimde hep destekleyici olduk. Bu daha da devam edecek. Uzun süredir kadrolar konusunda çaba içindeyiz. Daha önce de kamu idarelerine genelge göndererek idarecilerimize uyarıda bulundum. Bu konuda ayrı bir çaba gerekiyor. İç kontrol sistemlerinin etkin bir şekilde kurgulanması hayati bir öneme sahip. Bunun yapılmadığı dönemlerde ne tür sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu sadece kayıp ve kaçağın engellenmesi değil, kamu kaynaklarının çok daha etkin ve verimli kullanılması anlamına geliyor. O nedenle Maliye Bakanlığı olarak bu alana çok güçlü destek veriyoruz. Yasal düzenlemeler konusunda eksiklikler olabilir, bunları giderme noktasında da önümüzdeki aylarda gereken desteği vereceğiz."

İç Denetim Koordinasyon Kurulu Başkanı İlhan Hatipoğlu da 227 kişinin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber