Emniyet fezlekesinde Sarısülük şüpheli oldu

Ankara Emniyeti’nin Gezi eylemleriyle ilgili hazırladığı fezleke Gezi Parkı eylemleri sırasında polis memuru Ahmet Ş.’nin silahından çıkan kurşunla başından vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ü şüpheli gösterirken Ahmet Ş. ise fezlekeye mağdur olarak yazıldı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Nisan 2014 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet fezlekesinde Sarısülük şüpheli oldu

ÜNAL ÇAM

Sarısülük'ün yaşamını yitirmesinden önce hazırlandığı öğrenilen fezlekede şüpheli listesine Sarısülük dahil 113 kişinin adı yazılırken, bu kişilerin "nitelikli kasten yaralama", "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "nitelikli hırsızlık" gibi bir dizi suç işlediği iddia edildi. Fezlekede, Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar'ın da şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi.

Savcı Erdoğan Gökçek'in yürüttüğü soruşturma kapsamında emniyet olaylarla ilgili ikinci fezlekesini hazırladı. Emniyetin hazırladığı ikinci fezlekede çarpıcı ifadeler yer aldı.

Polis mağdur

Mağdur-müşteki listesinde Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Ş.'nin de bulunması dikkati çekti. Fezlekede Ahmet Ş.'nin atılan taşlar nedeni ile yaralanarak tedavi gördüğü, tedavisinin ardından 16 gün rapor aldığı ve kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğu şeklindeki ifadesi de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber