'Savcı ve hakimler devlete aittir'

Son dönemde bazı savcı ve hakimlerin bir yerlere ait gibi düşünüldüğünü vurgulayan Salihoğlu: “Gerçek hukuk insanı Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir. Başkasına ait olamaz. Bu mesleği yapan herkes hukukun yanındadır. Olmayana yazıklar olsun.”

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Nisan 2014 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Savcı ve hakimler devlete aittir'

KEMAL GÜMÜŞ

YASADIŞI dinlemelerle ilgili gelen şikayet dilekçelerini incelediklerini belirten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, son zamanlarda bazı savcılar ve hakimlerin bir yerlere ait gibi düşünüldüğünü belirterek "Gerçek hukuk insanı Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Başkasına ait olamaz ki" dedi. Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Başsavcı Salihoğlu, göreve geldiğinden beri yaptıklarından ve yapmak istediklerini anlattı.

Terör ve örgüt için büro

TMK ile görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından "Terör ve örgütlü suçlar"la ilgili bir büro kurduklarını ve 14 savcı görevlendirdiklerini anlatan Başsavcı Salihoğlu, büronun sorumluluğunu da Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'ya verdiklerini söyledi. Salihoğlu, adliyedeki işlerin yoğunluğu nedeniyle HSYK'dan yeni görevlendirilecek 60 savcı talep ettiklerini söyledi.

Salihoğlu, "Hakkımda, 'Başbakan'ın oğlunun trafik cezasını kapatan savcı' diye yazılmış acımasızca. Ben o dosyada yoktum bile" dedi.

Son zamanlarda bazı savcılar ve hakimleri bir yerlere ait gibi düşünüldüğünü vurgulayan Salihoğlu, "Gerçek hukuk insanı Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Başkasına ait olamaz ki. Millete ait olur. Şu hakim, bu hakim deniyor. Tutuklama isteyince şöyle düşünülüyor istemeyince böyle. Bu mesleği yapan herkes hakkın, hukukun yanındadır. Yanında olmayana yazıklar olsun" şeklinde konuştu.

Yanlarına kalmamalı

Salihoğlu, 2 bin 280 kişinin dinlendiği ortaya çıkan 'Selam Örgütü' soruşturmasına ilişkin soru üzerine, "Soruşturma halen devam ediyor. Kimsenin yaptığı hukuksuzluk yanına kar kalmamalı" dedi. Gazetecilerin, "Mahkeme kararıyla kaç kişi dinlenilmiş. Dinlenilen sayısının 200 olduğu söyleniyor?" sorusuna Salihoğlu, net bir cevap vermezken, "Bir mahkeme kararı ile dinlenen var. Bir de onlara mesnet edilerek dinlenenler (dinleme kararı ile dinlenenlerle konuşanlar) var" dedi.

25 Aralık kapatılmadı

25 Aralık soruşturmasının halen devam ettiğini de belirten Başsavcı Salihoğlu, "Bu soruşturma ile ilgili herhangi bir yetkisizlik kararı vermedik. Çalışmalar devam ediyor. Bir soruşturmayı ne uzatacaksın ne de acele edeceksin. Şu anda soruşturmaya üç savcı bakıyor" diye konuştu. 17 Aralık soruşturması dosyasının savcı Celal Kara'dan alınmasında tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Salihoğlu, dosyayı başsavcılık tebrübesi olan ve soruşturmada görevli 3 savcıdan en kıdemlisine verdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber