Avukata 'indir ayağını lan' diyen polislere para cezası

Avukata Hakaret Eden Polisler Ceza Aldı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2014 11:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Avukata 'indir ayağını lan' diyen polislere para cezası

İZMİR'de iki yıl önce, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesecilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda görevliyken, müvekkilleri için koridorda beklerken oturduğu bankta bacak bacak üstüne atan avukat Mehmet Seçilmiş'e "İndir ayağını lan" dediği öne sürülen başkomiser Mithat Öztaş ile gıyabında zanlıların önünde hakaret ettiği öne sürülen emniyet amiri Abdullah Mollaoğlu suçlu bulunarak para cezalarına çarptırıldı. Mahkeme, cezaları erteledi.

Emniyet Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda 6 Temmuz 2012 tarihinde Başkomiser Mithat Öztaş, gözaltına alınan müvekkilerinin ifadelerinin alınmasını beklemek için oturduğu bankta bacak bacak üstüste atıp, geriye yaslanan, İzmir Barosu üyesi avukat Mehmet Seçilmiş'e, "İndir ayağını lan. Burası dingonun ahırı mı, ne iş yapıyorsun?" dedi. Bu sırada odasında oturan ve bağrışmalar üzerine dışarı çıkan emniyet amiri Abdullah Mollaoğlu, koluna girdiği avukat Seçilmiş'i sakinleştirdi. İddiaya göre, emniyet amiri Abdullah Mollaoğlu, emniyetten ayrılan avukat Seçilmiş'in müvekkileri Sadık Bayer, Kemal Önelge ve Abdullah Kılıçarslan'a dönerek, "Avukat diye bula bula bunu mu buldunuz? Avukatınız ne ki siz ne olacaksınız" dedi. Üç kişi bunu avukatları Seçilmiş'e anlattı. Avukat Mehmet Seçilmiş, bunun üzerine emniyet amiri Abdullah Mollaoğlu ve başkomiser Mithat Öztaş, hakkında kendisine hakaret ettikleri iddisıyla savcılığa şikayette bulundu.

Cumhuriyet savcısı iki polis hakkında 'Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret etmek' suçundan 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 20. Sulh Ceza Mahkemesi'nde son duruşmaya, şikayetçi avukat Mehmet Seçilmiş ile sanık Abdullah Mollaoğlu ve avukatı Muammer Yurdakul katıldı. Avukat Seçilmiş, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını istedi. Sanık Abdullah Mollaoğlu'un avukatı Muammer Yurdakul ise, "Dinlenen tanık Abdullah Kılıçarslan'ın ifadesine göre gıyabında hakaret olmamıştır. Tanık olarak iki kişi vardır. Müvekkilim 'Bula bula bunu mu buldunuz' sözünü aşağılamak amacıyla söylememiştir. Takdiri mahkemeye bırakıyoruz. Beraatine karar verilsin" dedi.

Hakim Kemal Oruç, sanık Abdullah Mollaoğlu'nu, avukat Mehmet Seçilmiş'e hakaret suçundan toplam 7 bin 80, Mithat Öztaş'a da 1740 TL para cezası verdi. Mahkeme hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber