Telefonlar uzaktan kilitlenecek!

Hırsızlara kötü haber Cep telefonları daha güvenli olacak Cebe uzaktan kilit geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2014 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefonlar uzaktan kilitlenecek!

Üreticiler ve operatörler, cep telefonları çalındığında uzaktan kilitlenmesini ve içindeki bilgilerin silinmesini sağlayacak bir sistem geliştirmek için anlaştı. Sistem 2015 yılında kullanıma sunulacak.

Teknolojik cihazların çalınması tüketicilerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri. Giderek küçülen ve pahalı hale gelen bu cihazlar çalındığında sadece maddi değeri olan bir şey değil aynı zamanda içindeki bilgiler de gidiyor. Bunun önüne geçmek için üreticiler tarafından bağımsız şekilde geliştirilen çözümler bulunuyor. Alınan bir kararla bu çözümler tek bir çatı altında toplanıp standart sağlanacak.

ABD merkezli CTIA (Kablosuz Birliği) tarafından açıklanan karara göre, üreticiler ve operatörler telefonlardaki yeni güvenlik sistemi için birlikte çalışacak. CTIA üyeleri arasında Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft ve Nokia gibi üreticiler bulunuyor.

Anlaşmaya göre Temmuz 2015'ten sonra satılacak telefonlarda uzaktan silme ve kilitleme fonksiyonu standart olarak yer alacak. Bu sayede çalınan telefonlar uzaktan kilitlenebilecek ya da içindeki bilgiler silinebilecek. Bu sayede çalınan telefonlara uzaktan müdahale edilebecek. Bu yöntemin telefon hırsızlığını bir nebze olsun azaltması bekleniyor.

Yeni özelliğin mevcut telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı ise bilinmiyor. Bu özelliğin sadece ABD'de mi kullanılacağı, yoksa diğer ülkelerde satılan telefonlarda da mı yer alacağı konusunda da açıklama yapılmadı.

Bu tip fonksiyonlar bazı telefonlarda bulunuyor. Örneğin Appe'ın iOS 7 işletim sisteminde 'Activation Lock' adı verilen özellik bunu sağlıyor. Android işletim sistemini kullanan bazı telefon üreticilerinin de benzer çözümleri bulunuyor. Ancak yeni anlaşma ile bu özellik belli standartlara bağlı olan ve bütün cihazlarda bulunacak bir fonksiyon haline geliyor.

Kaynak: Recode.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber