İçki yasaklarına butik otel formülü

İçki satışı ve tanıtımına getirilen yasaklar nedeniyle ticaret yapmaları kısıtlanan şarap üreticileri, bağ evlerini otel, restorana dönüştürüyor. Bu yolla üretim yerinde içki içilmesi yasal bir hal alıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 07:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İçki yasaklarına butik otel formülü

Fehim Genç

Alkollü içki yasağının başladığı 2013'ün mayıs ayından bu yana bağ bozumu ve tadım etkinlikleri yasaklanan, kartvizit bastırmalarına, hatta bağlarına tabela asmalarına bile izin verilmeyen şarap üreticileri, bağ evlerini butik otel ve gurme restorana dönüştürerek ekonomik kayıplarını telafi etmeyi hedefliyor.

Bağlardaki butik otellerin turizme kazandırılması amacıyla Trakya Turizm İşletmecileri Derneği (TTİD) tarafından oluşturulan Türkiye'nin ilk 'bağ rotası' projesi hayata geçirildi. TTİD Başkanı Orhan Çebi, "Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projede, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve Gelibolu yarımadasında dört rota oluşturuldu. Rota üzerindeki otel ve restoranları gurme turizmine yönlendiriyoruz. Bu sayede Trakya, İtalya'daki Toskana ya da ABD'deki Napa vadisi gibi önemli bir turizm merkezi olabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber