'Müdahale et' emrini veren amire dava yok

Gezi eylemlerinde Abdullah Cömert’i attığı gaz fişeğiyle öldüren polise 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kuş’a emir veren amirlere ise dava yok

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Müdahale et' emrini veren amire dava yok

Hatay'daki Gezi eylemleri sırasında Abdullah Cömert'in öldürülmesiyle ilgili davanın ayrıntıları netleşiyor. Soruşturmayı yürüten savcı Murat Üzüm, Cömert'in ölümüne neden olan gaz fişeğinin atıldığı Beyaz renkli Akrep'te görevli polis Ahmet Kuş hakkında "olası kastla öldürme" suçundan 20-25 yıl arası hapis istedi. Savcı, Cömert'in öldürüldüğü müdahaleye ilişkin emri veren polis amirleri hakkındaki ise takipsizlik kararı verdi. Kararın gerekçesinde şöyle denildi:

'Müdahale emri yasaya uygun'

"Gezi Parkı olayları kapsamında 3.6.2013 tarihinde Hatay'da düzenlenen protestolarda göstericiler çöp konteynırlarını ateşe vermiş, havai fişek atılmış, kalabalığın dağılması için ikazlar yapılmasına rağmen dağılmamış ve güvenlik güçlerine taş ve sapan ile bilye atmaya başlamışlardır. Gruplara tazyikli su ve gaz ile müdahalede bulunulduğu sırada Cömert yaralanmış ve hastanede ölmüştür. Gösteriler 17:00'den 03:00'a kadar devam etmiş, yasaya aykırı hale dönüşmesi üzerine 23:00 sıralarında olaylara müdahale edilmesi istenilmiş ve görevlilerce müdahale edilmiştir. Görevlilerce verilen müdahale emri yasalara aykırı değildir. Cömert'e gaz fişeği isabet etmesi olayında gösterilere müdahale emri veren yetkililere Cömert'in ölümünden dolayı hukuki bir sorumluluk yüklenemez. Ölümle verilen emir arasında bir illiyet bağı da bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber