Sağlıkta şiddet önlenemiyor

-"Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görüldüğü düşünülürse doktorumuzun katledildiği günden bugüne yaklaşık 24 bin şiddet vakası yaşanmıştır ki bu korkunç bir rakamdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlıkta şiddet önlenemiyor

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2 yıl önce Gaziantep'te hasta yakını tarafından katledilen Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görüldüğü düşünülürse doktorumuzun katledildiği günden bugüne yaklaşık 24 bin şiddet vakası yaşanmıştır ki bu korkunç bir rakamdır" ifadelerini kullandı.

Kahveci, açıklamasında 2 yıl önce Gaziantep'te hasta yakını tarafından Dr. Ersin Arslan'ın katledildiğini, geçen sürede sağlıkta şiddette vahim bir tablo olduğunu belirtti.

Sağlıkta şiddete doktorların sabrının kalmadığını kaydeden Kahveci, geçen 2 yılda 24 bin şiddet olayının yaşandığını kaydederek, "Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod verilerine dayanarak yaptığımız araştırmaya göre, 1 Ocak-1 Eylül 2013 tarihlerini kapsayan 8 aylık sürede sağlıkta 7 bin 287 şiddet olayı yaşandığının ortaya çıkması da şiddetin önlenemeyişinin açık bir göstergesidir. Sağlık alanında resmi verilere göre her ay yaklaşık bin şiddet vakası görüldüğü düşünülürse doktorumuzun katledildiği günden bugüne yaklaşık 24 Bin şiddet vakası yaşanmıştır ki bu korkunç bir rakamdır" değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm ne kadar gecikirse, sorunların o ölçüde artacağını ifade eden Kahveci, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için artık ciddi adımların atılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber