Zimmetle suçlanan müdür tutuklandı!

Zimmetine 136 bin lira geçirip, kayıplara karıştığı ileri sürülen Aydın'ın Sultanhisar İlçe Özel İdare Müdür Vekili G.B., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Zimmetle suçlanan müdür tutuklandı!

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan müdür vekili çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından, kapanacak olan İlçe Özel İdare Müdürlüğünün dosyalarını istemesinin ardından yapılan incelemelerde İlçe Özel İdare Müdür Vekili G.B'nin 132 bin lirayı zimmetine geçirdiği iddiası üzerine G.B. hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı.

Kayıplara karışan G.B'nin yakalanması için Sultanhisar Emniyet Amirliği ve Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Ekipler, G.B'nin cep telefonunu kapatıp çöpe attığını ve Efeler ilçesindeki bir kız arkadaşının cep telefonunu aldığını tespit etti. Polis ekipleri, G.B.'nin İzmir'de bulunan başka bir kız arkadaşının telefonunu alarak kullandığını belirledi. Yapılan çalışmalar sonunda G.B'nin İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir ev kiraladığı bilgisine ulaşıldı. Bahse konu evin çevresinde önlem alan ekipler, gece saat 01.00 sıralarında eve gelen G.B.'yi yakaladı.

ÜZERİNDEN 12 BİN 500 LİRA ÇIKTI

Polis, ailesinin de kayıp müracaatında bulunduğu öğrenilen G.B.'nin el çantasında zimmetine geçirdiği iddia edilen paradan kalan 12 bin 500 lirayı ele geçirdi. Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden G.B., paranın büyük bölümünü kendisinin, annesinin ve eşinin kredi kartı borcuna yatırdığını söylediği öğrenildi.

G.B.'nin uzman jandarma çavuş olarak çalıştığı sırada istifa ederek 2008 yılında Aydın İl Özel İdaresi'ne geçiş yaptığı, Aydın Valiliği Basın Bürosu'nda çalıştığı, yaklaşık 4 aydır da Sultanhisar İlçe Özel İdaresi'nde vekil müdürlük yaptığı ve Özel İdare'nin kapanmasıyla Büyükşehir Belediyesi'ne atandığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan G.B., Nazilli Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma talebi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber