Bir ilçede daha seçimler iptal edildi

CHP Mahmudiye İlçe Başkanı Önen: "Kısıtlı' denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle YSK, ilçedeki seçimi iptal etti"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2014 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir ilçede daha seçimler iptal edildi

CHP Mahmudiye İlçe Başkanı Ruhi Önen, "Kısıtlı" denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu, ilçedeki seçimi iptal etti" dedi.

Önen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce AK Parti'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz üzerine ilçede oyların yeniden sayıldığını ve bir olan oy farkını ikiye çıkarttığını hatırlattı.

Bunun üzerine İl Seçim Kuruluna müracaat edildiğini anımsatan Önen, şöyle konuştu:

"İl Seçim Kurulu, itirazı reddedince YSK, başvuruda bulunuldu. İncele sonucunda 'kısıtlı' denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle YSK, ilçedeki seçimi iptal etti. 1 Haziran'da seçim tekrar yapılacak. Oyumuzu artırarak seçimi tekrardan kazanacağımıza eminiz."

İlçede resmi olmayan sonuçlara göre, seçim öncesi mevcut belediye başkanı ve AK Parti'nin adayı Ayşe Güney'in, 7 oy farkla belediye başkanlığını kaybettiği bildirilmişti. Bunun üzerine Güney'in avukatlarının İlçe Seçim Kuruluna gelerek, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmesi üzerine oylar yeniden sayılmış, CHP'nin adayı İshak Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı açıklanmıştı. Gündoğan'ın, bir oy farkla belediye başkanlığına seçildiği ilan edilmişti. Daha sonra AK Parti'nin İlçe Seçim Kuruluna yaptıkları ikinci itiraz üzerine oylar yeniden sayıldı ve Gündoğan ile Güney arasındaki oy farkı, 1'den 2'ye yükselmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber