CHP'li vekil DSP'ye destek verdi

CHP, 30 Mart sonrası ilk Parti Meclisi toplantısını yaptı. Yerel seçimlerde AK Parti'ye karşı cemaatle birlikte hareket eden CHP'ye içerden eleştirilerin geldiği toplantıda, hararetli tartışmalar ve partide revizyon beklentisi öne çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Nisan 2014 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekil DSP'ye destek verdi

A. REZZAK ORAL - ANKARA

30 Mart yerel seçimlerinde aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Ana muhalefet CHP'de, sonuçların yetkili kurullarda değerlendirilmesine ve parti yönetiminin sorgulanmasına yönelik süreç start aldı.

CEMAAT ALGISINA SESSİZ KALDIK

Kurultaydan sonra partinin en yetkili organı Parti Meclisi'nde (PM) yerel seçim sonuçları dün 10 saat süren toplantıda masaya yatırılırken İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ile Oğuz Oyan arasında tartışma çıktı. Bazı PM üyeleri parti yönetimine, "cemaatle birliktelik görüntüsü verildiği" yönünde eleştiri getirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun MYK'daki eksik bir koltukla birlikte 4-5 kişilik bir yenilemeye gidebileceği ifade ediliyor. Toplantıda söz alan Çetin Soysal, seçim süreci boyunca CHP'nin cemaatle birlikte olduğu algısı oluştuğunu ve buna da sessiz kalındığını söyledi. İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da, DSP'nin adayı olan Hakan Tartan'ı ziyaret ederek destek verdiği gerekçesiyle Birgül Ayman Güler'i suçladı. Bazı üyeler de seçimlerde aday belirleme yöntemlerinde yanlışlıklar yapıldığını dile getirdi. Partinin kendisini halka iyi anlatamadığı ve çizgisini net bir şekilde ortaya koyamadığı eleştirileri de tartışıldı.

SIRA VEKİLLERİN ELEŞTİRİSİNDE

CHP'deki değerlendirme toplantıları bugün de milletvekilleri ile genel merkezde yapılacak olağanüstü kapalı grup toplantısı ile devam edecek. Birçok vekilin özellikle, "İlimde belediye başkan adayları belirlenirken haberim olmadı, görüşüm bile alınmadı" eleştirisinde bulunacakları öğrenildi. İl başkanları, PM ve vekiller toplantısının ardından CHP kulislerinde MYK'da mini bir revizyon olabileceği konuşulmaya başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber