Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2014 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde öenmli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatle ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu bölgesinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber