Yasa dışı dinlemeyi soruşturan savcıdan ilk açıklama

‘İşi sessiz sedasız, hukuk çerçevesinde yapıyorum’

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Nisan 2014 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yasa dışı dinlemeyi soruşturan savcıdan ilk açıklama

Hilal ÖZTÜRK

Kamuoyunda "casusluk soruşturması" ya da "yasa dışı dinleme soruşturması" olarak bilinen casusluk ve yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan, ilk kez açıklama yaptı.

Adalet.org sitesinde açıklama yapan Doğan, son dönemde adının geçtiği çok sayıda gerçeği yansıtmayan haber ve yorumların yer aldığını ifade etti. Son olarak bugün bir gazetede, sanki kendisi açıklama yapmış gibi "Dinlemeleri KOM, istihbarat, TMK Mahkemeleri ile işbirliği içinde yaptı" gibi tamamen gerçek dışı ve söylemediği bir cümlenin yazıldığını açıkladı.

Bugüne kadar hiçbir gazete ve yayın organına konuşmadığını ve konuşmayacağını belirten Doğan'ın açıklaması şöyle:

'TEKZİP ETMEYE MAAŞIM YETMEZ'

Bu sözler bana ait değildir. Söz konusu soruşturmalar halen 5237 Sayılı TCK ve 5271 sayılı CMK usullerine uymak suretiyle titizlikle yapılmakta olup, asla ve asla herhangi bir yazılı ve görsel medya ve gazeteye bugüne kadar konuşmadığım gibi bundan sonrada konuşmayacağım. Bu haber nedeniyle tüm meslektaşlarıma bu hususta gerçeği belirtmek için bu açıklamayı zorunlu gördüm. Adıma çıkan haberleri hergün tekzip etmeye kalktığımda buna ne maaşım yeter nede vaktim yeter. Ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sessiz sedasız işimi hukuk çerçevesinde yapmaya devam edeceğimi tüm meslektaşlarımızın bilmesini isterim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber