Millet 10 Ağustos'ta başkanını seçecek

Başbakan Erdoğan, yaptıkları düzenlemeyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin kriz olmaktan çıktığını anımsatarak, "10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek" diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2014 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Millet 10 Ağustos'ta başkanını seçecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması töreninde konuştu.

Erdoğan, önlerinde 2023 hedefleri olduğunu, ardından çocuklar ve torunlar için 2053 ve 2071 hedefleri bulunduğunu ifade etti.

İstikrar ve güveni muhafaza ederek Türkiye'nin hız kesmeden, ivme kaybetmeden, enerjisini heba etmeden bu hedeflere ulaşmasını sağlayacaklarını dile getiren Erdoğan, "17 Aralık'a, 25 Aralık'a ve Gezicilere rağmen bu hedefe ulaşacağız. 12 yıl öncenin hayalleri şu anda gerçeğe dönüştü. Göreceksiniz bugün uzak gibi görünen hayal de çok kısa zaman zarfında inşallah gerçeğe dönüşecek. Bu kutlu yürüyüşümüzün sekteye uğramasına ya da uğratılmasına da asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesinde partilerinin kapatılmak, cumhurbaşkanı seçmelerinin engellenmek istendiğini belirterek, aslında Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün durdurulmak istendiğini, ancak kendilerinin dik durduğunu, hemen tedbirlerini aldıklarını kaydetti.

Millet kendi başkanını seçecek

Siyaseti, hukuku ve demokrasiyi muhafaza ederek krizi aştıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Anayasayı değiştirdik. 26 maddelik bir paketle halkımıza gittik. Yüzde 58'le Anayasa değişti. 'Cumhurbaşkanını artık halk seçecek' dedik. Her seferinde kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini artık kriz olmaktan çıkardık. 10 Ağustos'ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek. Türkiye'nin kutlu yürüyüşü, Türkiye'nin ilerlemesi ve kalkınması, Gezi olayları bahanesiyle geçen yıl bir kez daha sekteye uğratılmak istendi. Onu da aştık. Fakat tatmin olmadılar. 17 Aralık ve 25 Aralık'ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart'ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler, artık buna cesaret edemeyecekler. Türkiye'nin düşmanları 30 Mart'ta milletten öyle bir cevap aldılar ki, inşallah bundan sonra Türkiye ile uğraşmaya yeltenemeyecekler."

"Maalesef piyon olarak kullanıldılar"

Başbakan Erdoğan geçen yıl Mayıs ve Haziran aylarında "12 adet ağaç bahanesiyle" sokağa çıkanların aslında Türkiye üzerine oynanan çirkin bir oyunda maalesef piyon olarak kullanıldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Biz ki bu ülkede fidan ve ağaç olarak 3 milyarı bulan dikim yaptık. Bunlar 12-13 adet ağacın sökülüp başka yere dikilmesi sebebiyle, onu bahane ederek ülkeyi ayağa kaldırdılar. Asıl çevrecilik tahribatını onlar yaptılar. Cam, çerçeve, yollarda parkeler sökülmek suretiyle ne çevre, ne sokak, ne park, ne bahçe bıraktılar. Bunların çevrecilikle alakası yok. Bunlar tencere tavacı ya. Tencere tava, hep aynı hava. Yaptıkları hep bu.

Türkiye'de güveni ve istikrarı sarsmak isteyenler bizim gençlerimizi kullanarak onların hassasiyetlerini istismar ederek Türkiye'ye ağır darbe vurmak, ağır zarar vermek istediler. İşte benzeri tahrikler Mısır'da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Benzeri tahrikler Ukrayna'da yaşandı. Sonucu görüyorsunuz. Aynı oyunu Türkiye'ye de de oynamak istediler. Ağaç diyerek, çevre diyerek, özgürlük diyerek, Türkiye ekonomisine, kardeşliğimize, demokrasimize kast ettiler ama başarısız oldular. Şimdi ben, sizlerin şahsında, ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum: Şu anda Yenikapı'da buyurun denizi doldurarak 750 bin metrekare bir alan düzenlemesi yapıldı. Buyurun çevre. Bütün yeşilliğiyle, ağaçlarıyla, her şeyiyle devasa bir meydan. Bitmedi...

Maltepe'de yine aynı şekilde deniz doldurularak 1 milyon 250 bin metrekarelik bir alan da orada meydana getirildi. Yeşiliyle, her şeyiyle ağaçlar dikilerek bu yapıldı. Neredesiniz çevreciler? Hadi konuşsanıza... Dert başka, bunlar, kendi kör ideolojileriyle konuşuyorlar. Bu ülkede yapılan hayırlarla değil, güzelliklerle değil. İşte, miting mi yapacaksın git Yenikapı'da yap. Miting mi yapacaksın, git Maltepe'de yap.

Dik duruşumuz sayesinde başarısız oldular

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye darbe vurmak isteyenlerin" 17 ve 25 Aralık'ta "içerideki piyonlarını", yargı ve Emniyet başta olmak üzere "bürokrasi içindeki çeteleri" kullandıklarını söyledi.

Bu girişimlerde "temiz, ihlaslı, hizmet aşkıyla fedakarlık yapan" insanların da kullanıldığını, amaçların Türkiye'de istikrarı bozmak, hükümeti yıpratmak, çözüm sürecini rafa kaldırmak ve ekonomiyi geriletmek olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bizim dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde başarısız oldular" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne oldu? Türkiye'nin ekonomisi geri mi gitti? Sizin tuzağınız varsa Hakk'ın tuzağı var. Bunu unutmayın. Şu anda Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hepsinin, şöyle büyüme oranlarına bakıyorsunuz, en büyüğününki 0,8. Türkiye'nin 4.... Nerede olduğumuzu göstermesi bakımından çok önemli. Bizde bu istikrar ve güven korunduğu sürece, Allah'ın izniyle kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Belki bundan sonra da benzer denemeler yapacaklar. Belki bundan sonra da fırsat buldukça Türkiye'de istikrarı, huzuru, güven ortamını zedelemek için aynı şekilde girişimler başlatacaklar. Gençlerimizin bu oyunları görmelerini, neye alet olduklarını fark etmelerini özellikle rica ediyorum. Dikkatinizi çekiyorum: Gezi olaylarında da 17 ve 25 Aralık darbe girişiminde de hedef benim şahsım değil, partimiz, hükümetimiz değil bizzatihi Türkiye idi. İstikbalimizdi, istiklalimizdi, binbir emekle elde ettiğimiz kazanımlardı."

"Gençler oyuna gelmesin"

Ukrayna'da da benzer bir olayın yaşandığını aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Ukrayna'da aynı şekilde sosyal medya üzerinden, özgürlük kavramı altında bir hareket başlatıldı. Sonucu maalesef çok acı oldu. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Kavramlarımızın, duygularımızın istismar edilmesine fırsat vermeyeceğiz. Birileri bu uluslararası operasyonun maşası olabilir. Medya bu uluslararası operasyonların payandalığını yapabilir. Muhalefet partileri, bu uluslararası operasyonların taşeronluğunu yapabilir. İş dünyası, aynı şekilde bu faiz lobisinin temsilciliğini üstlenebilir. Hatta yargı içinde, Emniyet içinde, bürokrasi içinde birileri bu çirkin operasyonların piyonu haline gelebilir. Ancak, gençlerimiz zahire, yani görüntüye bakarak değil, asıl niyeti, asıl hedefi, asıl gayreti görsünler ve bu oyunlara gelmesinler. Ben inanıyorum ki Türkiye artık böyle çirkin operasyonların hedefi olmayacaktır. Bu kirli operasyonların sahipleri, 30 Mart'ta derslerini milletten aldılar. Türkiye üzerinde ameliyat yapılamayacağını çok iyi öğrendiler."

Türkiye'yi daha da büyütececeklerini ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri konumuna getireceklerini, yapay ve sanal gerilimlere fırsat tanımayacaklarını aktaran Erdoğan, "Şimdi, yapılan similasyonlara bakarsanız, Türkiye'yi 2023'te nereye oturtuyorlar 14. ülke sıralamasına oturtuyorlar. Daha çok çalışacağız. 14 mü diyorlar, biz 10'u yakalayacağız. 10. sıraya Türkiye'yi çıkartacağız. Türkiye'de hamdolsun güzel gelişmeler yaşanıyor. Türkiye her türlü saldırıyı sabırla aşıyor. Engelleri geride bırakarak geleceğe ilerliyor. Sarsılmadan, yolumuzdan sapmadan, Türkiye'yi daha da büyüteceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber