Güllüce: Eşime yazdığım tüm mektuplar duruyor

Bakan İdris Güllüce, TBMM’deki özel sohbette ‘aşk ve mutluluk’ üzerine ilginç açıklamalarda bulundu. Güllüce, ‘Bizim zamanımızda güzel aşk mektupları olurdu. Keşke gençler yine mektup yazsa’ dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2014 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Güllüce: Eşime yazdığım tüm mektuplar duruyor

ÖNDER YILMAZ

Şiir ve edebiyatla ilgilenen ancak bu yönü pek bilinmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TBMM'deki özel sohbetinde 'aşk ve mutluluk' üzerine ilginç açıklamalarda bulundu. Ayda 5-6 Kitap okuduğunu belirten Güllüce, gençlerin, Twitter, Facebook gibi internet sitelerinde vakit geçirmesinden büyük üzüntü duyduğunu ve içinin karardığını belirtti.

"Bizim zamanımızda güzel aşk mektupları olurdu" diyen Güllüce, eşine, nişanlıyken yazdığı mektupları hala sakladığını, şimdi gençlerin ellerinde akıllı telefonlar, alışveriş merkezlerinden (AVM) çıkmadığını söyledi.

Ankara Adnan Ötüken Kütüphanesi'nde öğrencilerin içeri girmek için kuyrukta olduğunu öğrendiğinde sevinci gözlerine yansıyan Güllüce, kitap, aşk, mektup, teknoloji ve mutluluk üzerine şu tespitlerde bulundu:

GENÇLERİN HALİ NE OLACAK?: Şiirle edebiyatla ilgilenen biriyim, yazarak değil ama iyi bir okuyucuyum. İyi bir kütüphanem vardır. 50 kitap alırım ama 5-6 tanesini, ancak okurum bir ayda. Gençler Twitter, Facebook, internetle falan uğraşıyorlar diye içim kararıyordu. Kütüphane kuyruğuna çok sevindim.

GÜZEL AŞK MEKTUPLARI: Bizim zamanımızda güzel aşk mektupları olurdu. 'Hayatımın gonca gülü' diye başlıyorlardı. Şimdi ne diyorlar bilemiyorum, telefon mesajı çıktı.

EŞİME GÖNDERDİĞİM MEKTUPLAR: Çok değerliydi bu mektuplar. Mektuplarım duruyor. Eşime nişanlıyken gönderdiğimiz mektuplar duruyor. O biriktirmiş. O zaman gencecik adamsın. Şimdi bakıyorum herşeyimizle yaşadığımız güzellikleri şimdikiler yaşamıyor. Keşke gençler, mektup yazsalar çocuklar da masal dinleseler.

MASAL DİNLEMEYEN SEVECEN OLMAZ: Azerbaycanlı büyük bir şair var Bahtıyar Vahapzade. Vahapzade, 'Bu asır çocukların masal dinlemediği bir asır. Masal dinlemeyen çocuklar hayal kurmaz, çok sevecen olmazlar' diyor. Ama bu kütüphane kuyruğu sözü beni çok mutlu etti.

FİZİKSEL AŞKA DA İHTİYAÇ VAR: Allah dünyayı aşkla yaratmış, bunun üzerine kurmuş. Fiziksel aşkada insanın ihtiyaç var. Bir delikanlı bir genç kızı ya da bir genç kız bir delikanlıyı sevmek ister. Keşke birbirini seven gençler olsa... Nostalji için söylemiyorum. Bu aileler daha kuvetli olur.

MEKTUBA SAÇ KOYMA: Keşke gençler birbirlerine aşık olup evlenseler, mektup yazsalar, saçını telini koyup gönderse... Tuhaf geliyor bugün ama, o tip ailelerle güçlü. Kayınvalidem ve kayınpederim böyleler, bugün evlenmiş gibiler, 85 yaşındalar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber