Airbus A380'in parçaları Çorlu'da üretilecek

Airbus'a önemli parçalar üreten Avrupalı Flammaerotec, dünyanın en büyük uçağı, iki katlı A380 için Çorlu'da fabrika kuruyor. Şirket Türkiye'deki ikinci yatırımı olacak fabrikaya 15 milyon euro harcayacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Nisan 2014 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Airbus A380'in parçaları Çorlu'da üretilecek

BURÇİN GÖKTAN

AVRUPA'NIN en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden Flammaerotec, dünyanın en büyük iki katlı yolcu uçağı Airbus A380'e modül üretmek üzere Şahinler Holding'e bağlı Avrupa Serbest Bölgesi'nde (ASB) kuracağı fabrikanın temelini attı.

300 KİŞİYE İŞ VERECEK

Airbus için 12 binin üzerinde parça üreten Flammaerotec'in ASB fabrikasında 300 kişi çalışacak. Flammaerotec, bu yatırımıyla A380 için montaj ve kalıplama gibi modül üretimi gerçekleştirecek.Ürünlerin tamamı Almanya'ya ihraç edilecek.

ŞAHİN: TUĞLA EKLEDİK

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin törende yaptığı konuşmada, Frieder Flamm'ın teknoloji ihraç eden bu yatırımıyla, Türkiye'de arzu edilen uçak sanayine bir tuğla daha ekleneceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN YERİ AYRI

Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkanı Frider Flamm ise 13 yıldır üretim yaptıkları Türkiye'de ikinci fabrikalarını ASB'de kuracaklarını söyledi. 15 milyon euroya mal olacak fabrikada Airbus'ın ihtiyacı olan çok önemli parçaların üretileceğini vurgulayan Flamm, "Dünya genelinde 7 fabrikada üretim yapıyoruz. Ancak Türkiye'nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu nedenle 8. yatırımımızı yaparken Türkiye'yi seçtik" diye konuştu.

ASB'DEN 170 ülkeye ihracat yapıldığını belirten Kemal Şahin, "ASB'de 2.5 milyar dolar ticaret hacmi var. 2023'te 20 bin kişiye istihdam ve 10 milyar dolar ticaret hedefledik" dedi.

AIRBUS Üst Düzey Yöneticisi Elmar Lütjen "Flamm şirketiyle 10 yıldır birlikte stratejik partner olarak iş birliği halindeyiz. Airbus uçaklarımız için parçalar ürettiriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber