Muhtarlık seçimlerinde usulsüzlük iddiası

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Aydınköy Mahallesi’ndeki muhtarlık seçimlerinde Ali Canbaz ile aynı oyu alan Muhammet Yaman, seçim sonuçlarında usulsüzlük yapıldığını söyledi.

Haber Giriş : 20 Nisan 2014 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarlık seçimlerinde usulsüzlük iddiası

İHA / DHA

2004'ten bu yana 10 yıl Aydınköy Mahallesi Muhtarlığı yapan Muhammed Yaman, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde muhtarlıkta yarıştığı rakibi Ali Canbaz ile 90'ar oy, diğer aday Ali Bülbül ise 16 oy almıştı.

Sandık görevlilerinin imzası bulunan listenin bir örneğini basın mensuplarına gösteren Muhammed Yaman, "Sizin de göreceğiniz gibi beraberlik olan sonuçlarda Ali Canbaz ve benim huzurumda ikinci sayıma gidildi. Buna göre; Yaman 88, Canbaz 84 ve Bülbül 16 oy olarak yazıldı.

Sandık Başkanı Recep Kılavuz ve üyeleri Salih Seçer, Ali Güven, Gönül Çoban, Cemil Tuna, Gökhan Canbaz ve Selma Meriç'in de imzası ile bu sonuç kesinleşmişti. Durum bu şekilde olmasına rağmen askı listesi neden Aydınköy Mahallesi'ne yani seçim bölgesine asılmadı? Ali Canbaz'ın başvurusu üzerine, Muratlı İlçe Seçim Kurulu'nda 20 geçersiz oyun sayımı yapıldı. Sonuç tekrar değiştirilerek; Yaman 89, Canbaz 92, Bülbül 16 olarak açıklandı" diye konuştu.

Aydınköy sandık görevlilerinden Gökhan Canbaz'ın, Muhtar Adayı Ali Canbaz'ın oğlu olduğunu söyleyen Muhammed Yaman, diğer üye Gönül Çoban'ın ise Ali Canbaz'ın kayınbiraderinin eşi olduğuna dikkat çekti. Sandık heyetinin taraflı olduğunu iddia eden Yaman, "Sandık heyetinin taraflı olduğu bariz ortada iken, bir de seçim tutanağı Muratlı İlçe Seçim Kurulu'na getirilirken yanlarında kolluk kuvveti de yoktu. Oylar muhtar adaylarından sadece Ali Canbaz ile birlikte iki araç ile Muratlı Hükümet Konağı'na getirildi" şeklinde konuştu.

Muhtar Adayı Ali Canbaz'ın sandık başında duran yakınlarının oy kullanmaya gelen özellikle ihtiyarları etkisi altına alabileceklerini vurgulayan Yaman, "Ben her zaman seçmenimin kararına saygılıyım fakat geçmiş seçimlerde karşısında iki defa 48 ve 38 oy farkla galip geldiğim Ali Canbaz'ın bu seçimi adaletli olarak kazandığına inanmıyorum. Seçim sonuç tutanağında kazandığım sabit olmasına rağmen, bu sonucun geçersiz oyların ilavesiyle nasıl değiştiğini anlayabilmiş değilim" ifadelerini kullandı.

Muratlı'da yayınlanan bir gazetede çıkan seçim haberinde verdiği beyanatların değiştirilip, çarpıtıldığından söz eden Muhammed Yaman; "Basın mensupları aracılığıyla gerekli mercilere sesimi duyurmak istiyorum; seçim sonucunda şüpheli bir durum varsa sadece geçersiz oyların değil, tamamı olan 208 oyun tekrar sayılmasını kamuoyu adına rica ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

PENCERE DEMİRİNİ KIRIP GİRDİKLERİ MUHTARLIK BİNASINDAKİ 5 LİRAYI ÇALDILAR

ADANA'da pencerenin korkuluk demirini kalasla kırarak girdikleri muhtarlık binasında çalacak değerli eşya bulamayan hırsız veya hırsızlar, masa üzerinde bulunan metal toplam 5 lirayı alarak kaçtı.

Olay, saat 05.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Ova Mahallesi Muhtarlığı'nda meydana geldi. İnşaatlarda kullanılan kalın tahta kalas ile pencerenin korkuluk demirini kıran hırsızlar muhtarlık binasına girdi. Muhtarlık binasında bir süre değerli eşya arayan hırsızlar, bir şey bulamayınca muhtarın makam masası üzerinde bulunan bozuk 5 lirayı alarak kaçtı. Çevredekiler pencere korkuluk demirinin kırık olduğunu görünce polis ve muhtara haber verdi. Ova Mahallesi Muhtarı 42 yaşındaki Alaattin Barış, polislerin yaptığı çalışmayı izlerken, "Muhtarlıkta değerli eşya yoktu. En değerli eşyam olan bilgisayarımı hergün akşam evime götürüyor, sabah getiriyorum. Sadece bozuk 5 lira vardı, onu götürmüşler" dedi. Olay yeri ekibi çalışmalarını tamamlarken, hırsız veya hırsızların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber