Dur ihtarına uymayan engelli polis kurşunuyla öldü!

UŞAK'ta, polis uygulama noktasından 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan sürücünün yönetimindeki otomobil, bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2014 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dur ihtarına uymayan engelli polis kurşunuyla öldü!

Araçtaki 4 kişiden 3'ü kaçarken, otomobilde kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre elindeki koltuk değneğiyle polis memuru B.A.B.'nın eline vurdu. Bu sırada tabancanın ateş alması sonucu göğsünden yaralanan Orhan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kaçan diğer kişiler ise polis tarafından yakalandı.

Durak Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bugün saat 00.30 sıralarında alkol ve asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, içinde E.K., K.C.K. ve Hakkı Orhan'ın da bulunduğu, D.K. yönetimindeki 64 LK 680 plakalı otomobili durdurmak istedi. 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücünün yönetimindeki otomobil, kovalamaca sırasındada Atatürk Mahallesi 7'inci Feyza Sokak üzerindeki bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Bu sırada araçtaki 4 kişiden 3'ü kaçtı.

POLİS KURŞUNUYLA ÖLDÜ

Araçta kalan bedensel engelli Hakkı Orhan, iddiaya göre kendisini gözaltına almak isteyen polis memuru B.A.B.'ye saldırdı. Polis memuru B.A.B.'nin sağ elindeki tabancaya koltuk değneğiyle vuran Orhan, silahın ateş alması üzerine göğsünden vurularak ağır yaralandı. Polisin olay yerine çağırdığı ambulansla Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Hakkı Orhan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan diğer şüpheliler D.K., E.K. ve K.C.K. ise polis tarafından yakalandı.

POLİS MEMURUNUN TABANCASINA EL KONULDU

Otomobilde yapılan aramada 1 pompalı tüfek, bu silaha ait 11 dolu fişek ve çok sayıda içki şişesi ele geçirildiği belirtildi. Çeşitli suçlardan poliste çok sayıda kaydının bulunduğu öne sürülen Hakkı Orhan'ın cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayın ardından tabancasına el konulan 16 yıllık polis memuru B.A.B.'nin yapılan sağlık kontrolünde saldırıya bağlı olarak sağ elinin üst kısmında yaralanma olduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber