9 öğrencinin öldüğü kazada şöföre 15 yıl hapis istemi

9'u Öğrenci 11 Kişinin Öldüğü Kazada 2 Şöför İçin 15'Er Yıl Hapis İstendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2014 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 öğrencinin öldüğü kazada şöföre 15 yıl hapis istemi

KAYSERİ'de kar lastiği bulunmayan iki midibüsle Erciyes Dağı'na çıkan ve inişte Niğde Üniversitesi'nden 9'u öğrenci 11 kişinin öldüğü kazanın ardından tutuklanan 2 şoförün yargılanmasına başlandı. Şoförlerden Durmuş Ozan, "Tahiyemi istemeye utanıyorum" dedi. Savcı, iki sanığa 15'er yıl hapis cezası verilmesini istedi.

Kaza, 21 Aralık 2013 tarihinde saat 17.45'de Erciyes- Hacılar dağ yolunda meydana geldi. Hafta sonu Kayseri'ye gelen Niğde Üniversitesi öğrencileri, kayak yapmak üzere Erciyes Dağı'na çıktı. Akşam dönmek isteyen üniversitelileri taşıyan Durmuş Ozan yönetimindeki kar lastikleri bulunmayan 51 AR 105 plakalı midibüs karlı yolda, rampa inerken, balatalarının aşırı ısınması nedeniyle freni tutmadı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği midibüs, yol kenarındaki elektrik direğine çarparak, şarampole devrildi. Midibüste bulananlardan bazıları yaralanırken, bu sırada hızla gelen ve Adem Akpınar yönetimindeki 51 HV 762 plakalı midibüs, ambulans, yaralılara müdahale eden sağlık görevlileri ve öğrencilere çarptı. Olay yerinde 11 öğrenci ölürken, iki midibüsün şoförleri Durmuş Ozan ve Adem Akpınar tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında ilk kazayı yapan sürücü Durmuş Ozan, midibüsü olaydan 3 gün önce aldığını ve uzun yola ilk kez çıktığını söyledi. Bu sırada, ölen öğrencilerden Alpay Bahadır Utar'ın annesi Seher Utar, "Oğlumu Erciyes Dağı'nda kurbanlık koyun olarak doğurmadım. Karar verirken hakim bey kendi çocuklarınız gibi düşünün" dedi. Seher Utar, sanık Durmuş Ozan'a "Ş......, konuşurken benim gözüme bak" diye bağırdı. Mahkeme başkanı Ahmet Kalpak, duruşmanın sağlıklı yürütülebilmesi açısından Seher Utar'ı duruşmadan çıkardı. Sanık Durmuş Ozan, kız kardeşinin üniversitede okuduğunu anlatırken, "O kazada benim de kız kardeşim olabilirdi. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Tahliyemi talep bile edemiyorum" dedi.

İkinci kazayı yapan sanık Adem Akpınar ise, Erciyes gezisinden sonra şehir merkezini gezmek istediklerini ve balatalar ısındığı için frenin tutmadığını ve kazanın meydana geldiğini söyledi. Sanık Akpınar, ambulans ve itfaiyenin tepe lambalarının yanmadığını iddia ederek, "Herhangi bir ışık göremediğim için önlem alamadım. Frenler tutmayınca ne yapabilirim derken, ambulans camına vurduğumu fark ettim ve kaza meydana geldi" diye konuştu.

Toplam 9 tanığın dinlendiği davada savcı her iki sanığa 'Olası kasıt' suçundan ayrı ayrı 15 yıldan az olmak üzere ceza verilmesini istedi. Mahkeme heyeti iki sanığın tutukluluklarının devamına karar verirken, olay yerinde keşif yapılması için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber