Hatalı sünnete 4500 TL ceza

Gerçek mesleği doktorluk olan Altay Öktem, çalıştığı Etiler’de özel bir poliklinikte yaptığı sünnet nedeniyle 7 yıl önce mahkemelik oldu.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Nisan 2014 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hatalı sünnete 4500 TL ceza

Mizah dergilerinde yazı ve şiirleri yayınlanan, gerçek mesleği doktorluk olan Altay Öktem, çalıştığı Etiler'de özel bir poliklinikte yaptığı sünnet nedeniyle 7 yıl önce mahkemelik oldu.

R.K. ve F.K. çifti 2007 yılında hem savcılık hem de İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdikleri dilekçelerinde doktor Öktem'in lazerle gerçekleştirdiği sünnet operasyonunda oğulları Y.K.K.'nın penisinin yanmasına sebep olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Y.K.K.'nın anne ve babası, doktor Altay Öktem ile hastane yetkililerinin hem cezalandırılmasını hem de 150 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmesini istedi. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi, sünnetin hatalı olduğuna dair rapor hazırladı. Raporda minik Y.K.K.'nın gelecekteki cinsel yaşamı ve çocuk sahibi olup olamayacağıyla ilgili ise ancak ilerleyen yıllarda tespitte bulunulabileceği belirtildi. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde karar bağladığı davada sanık Altay Öktem'e 225 gün karşılığı 4 bin 500 TL adli para cezası verdi, hükmün açıklanmasını erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber