Montessori modelli matematik eğitimi

Dünyanın en başarılı eğitim sistemi Montessori, Türkiye’de de yaygınlaştırılıyor. TÜRGEV, özel yeteneklerin keşfini hedef alan yöntem konusunda velileri bilinçlendirmeye başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Nisan 2014 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Montessori modelli matematik eğitimi

Merve Engin/İstanbul

Eğitimde özel yeteneklerin keşfini hedef alan Montessori yöntemiyle henüz tanışmamış veliler, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından kurulan Palet Montessori Eğitim Kurumlarında bilinçlendiriliyor.

Palet Eğitim Koordinatörü Amna Rehmane ilkokulda uygulanan montessori sistemindeki matematik eğitimini STAR'a anlattı. Montessorinin materyaller kullanılarak yapılan sistematik bir eğitme şekli olduğunu belirten Rehmane, "Montessori yönteminde ev inşa eder gibi taş üzerine taş koyuyoruz. Çok fazla tekrar yapıyoruz. Yaptığımız derslerin tekrarını sanat gibi alanlarda da uyguluyoruz böylece çocukların sıkılmamasını aksine dersten zevk almasını sağlıyoruz" dedi. "Matematik dersinden örnek verirsek materyallerimiz belirli renklerle kodlandırılmıştır" diyen Rehmane, "Kullandığımız renkler tüm sınıflarda aynı. Böylece çocuklar rakamları renklerle bağdaştırıyor ve hafızasında tutması kolaylaşıyor. Örneğin toplama işleminin rengi kırmızıdır. Çocuklar hangi sayının hangi renk olduğunu önceden bilir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber