Şehit onbaşının duvara yazdığı sözler...

Haber Giriş : 01 Haziran 2006 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Nane'nin cenazesi, doğum yeri olan Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Derebağ beldesinde toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Nane (21) için Derebağ beldesinde düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Osman Güneş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Harun Ocaklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yahyalı Belediye Başkanı Yakup Tecer, Yahyalı Kaymakamı Ahmet Turan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nursaçan, törende yaptığı konuşmada, şehitliğin çok kutsal bir makam olduğunu belirterek, "Biz bu vatan ve bayrak uğruna çok şehitler verdik. Şehitlerimiz olmasaydı, bu bayrak dalgalanmaz, bu ezan okunmazdı. Bu şehit hepimizin yüzünü ağarttı. Üzülmeyeceğiz, şehidimizi rahmetle anacağız" diye konuştu.

Cenaze törenine katılanlar, terör örgütü PKK aleyhine sık sık sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

Şehit Onbaşı Nane'nin cenazesi, kılınan namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar, daha sonra şehit Mustafa Nane'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

"O HATIR SORAR, BEN AŞKIYLA YANARIM"

Şehit Onbaşı Mustafa Nane'nin beldede yaşayan arkadaşları da cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Şehit olan Mustafa Nane'nin arkasından gözyaşı döken beldenin gençleri, arkadaşlarının parkın duvarına askere gitmeden önceki gece yazdığı (O hatır sorar, ben aşkıyla yanarım) yazısının kendilerine acı hatıra olarak kaldığını söylediler.

Şehit askerin arkadaşlarından olan Hacı Rıdvan Biber, AA muhabirine şunları söyledi:

"Mustafa'yı arkadaşlarımla birlikte eğlenceler düzenleyerek askere uğurlamıştık. Mustafa gece beldede parkın duvarına sprey boya ile (O hatır sorar ben aşkıyla yanarım) diye yazmıştı. Beldemizde sevdiği bir kız vardı ama kim olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. 15 gün önce izinli gelmişti yine hep beraber bir araya gelip eğlendik. Parkta yazdığı yazıyı bize göstererek gülümsemişti..." Bu arada, şehit Onbaşı Mustafa Nane'nin, evinin kapısına da boya ile "O şimdi asker" diye yazdığı ve 15 gün önce izinden dönerken annesi Hatun Nane'ye de "Ben gidiyorum. Belki geri dönemem. Hakkını helal et..." dediği öğrenildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber