Okulda evlendiler/ Video

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan iki öğretmen, meslektaşları ve öğrencileri tarafından okulda organize edilen düğünle hayatlarını birleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2014 12:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksekova Şemsettin Onay Lisesi'nde görev yapan Ankaralı bilgisayar öğretmeni Çağlar Volkan Yıldız ile Kuruköy Ortaokulu'nda görevli Antalyalı İngilizce Öğretmeni Zülal Zeytin, bir süre önce evlenmeye karar verdi.

Meslektaşları ve öğrencilerinin çiftten düğünlerini okulda yapmalarını istemesi üzerine talebi geri çevirmeyen öğretmenler, Şemsettin Onay Lisesi'nde organize edilen düğünle hayatlarını birleştirdi.

Okulun konferans salonunda nikahı kıyılan çift, okul bahçesinde yapılan düğünle de dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı.

Nikah şahitliğini Şemsettin Onay Lisesi Müdürü Barış Doğan ile gelinin arkadaşı Ersin Baskın'ın yaptığı düğüne, çiftin arkadaşları ile öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Nikah töreninin ardından kesilen pastanın davetlilere ikram edilmesinin ardından öğrenci ve öğretmenler, okul bahçesine Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Bir süre sonra ses sisteminin arızalanması üzerine davetlilerin seslendirdiği şarkılarla kaldığı yerden devam eden düğünde, çekilen halaylar renkli görüntü oluşturdu.

Gelin Zülal Zeytin, nikah töreninin beklentilerinin üstünde olduğunu belirterek, "Eşimle ilçeye atandıktan sonra öğretmenevinde tanıştık. Bir süre sonra da evlenme kararı aldık. Allah'a şükür çok mutluyuz ve herkese teşekkür ediyoruz. Bir öğretmen başka nasıl bir nikah ister ki... dedi.

Yüksekova'ya ilk atandığında ağladığını anlatan Zeytin "Ağabeyim burada çalışmıştı. O beni rahatlattı. Bana 'Yüksekova en güzel yerlerden biri, ön yargıyla gitme' demişti. İlk bir hafta ağladım ama Allah halkımızdan razı olsun hiç yabancılık çekmedik diyebilirim. Meslektaşlarımız buraya önyargıyla gelmesin. İnsan her yerde insandır" diye konuştu.

Çok mutlu olduğunu ifade eden damat Volkan Yıldız ise "Zaten memleketimizde düğün yapacağız ama buradaki arkadaşlarımız, sevenlerimiz ve öğrencilerimizle bir kutlama yapalım dedik. Bayağı bir düğün oldu" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber