Çağlayan adliyesi önünde arbede

ÇAĞLAYAN'daki İstanbul Adliye Sarıyı'nda görülen 'Gezi Davası' duruşmasından sonra adliyenin karşısında basın açıklaması yapmak isteyen Öğrenci Kolektifleri üyesi bir gruba polis kalkanlarla iterek müdahale etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2014 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağlayan adliyesi önünde arbede

Müdahale sırasında aralarında Avukat Pınar Akbina'nın da bulunduğu bazı kişiler, polis kalkanları ile korkuluklar arasında kalarak ezilme tehlikesi geçirdi.

Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, 56 sanıklı Gezi Davası'nın duruşması sonrası adliye önünde "Gezi Direnişi Onurumuzdur" yazılı pankart açtı. Bu sırada önlem alan polis, gruba adliye önünde açıklama yapmanın yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine grup, adliyenin karşısındaki alana çıkan merdivenler üzerinde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubu kalkanlarla iterek alanın girişindeki korkuluklara sıkıştırdı. Bu sırada Avukat Pınar Akbina'nın da arasında bulunduğu bazı eylemciler yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. Arkadaşlarının yardımıyla yerden kaldırılan eylemciler, daha sonra boş alana geçti. Burada açıklama yapan Avukat Pınar Akbina, polis şiddetini kınayarak savcıları göreve davet etti.

Müdahale sonrası bir polis amirinin eliyle işaret ettiği bir göstericiye "Sana göstereceğim" diyerek bağırması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber