Özel Sağlık Sigortalarına otomatik yenileme!

Özel Sağlık Sigortaları'nda yeni uygulama 23 Nisan itibariyle yürürlüğe giriyor.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Nisan 2014 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Sağlık Sigortalarına otomatik yenileme!

Yapılan yeni düzenlemeye göre sigorta şirketleri özel sağlık sigortasındaki ömür boyu yenileme garantisi şartlarına bazı standartlar getirdi.

BELLİ STANDARTLAR GETİRİLİYOR

Türkiye Sigortalar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Oksay, özel sağlık sigortaları ile ilgili yapılan düzenlemeleri HABERTURK.COM'a anlattı. Oksay, yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile sigorta şirketlerinin verdiği her ürünün bundan böyle ömür boyu yenileme garantisi ile verilmeyeceğini belirtti.

Oksay, "Ürün, sigorta yaptırmak isteyen kişiye belli standartlar içinde sunulacak. Ürünün sözleşme şartları önceden sigortalıya bildiricek. Poliçede, sigortanın yenileme süreleri, prim indirim ve arttırım oranları açıkça belirtilecek. Sigorta yaptırmak isteyen kişi, sigortanın şartlarını belirleyebilecek" dedi.

SAĞLIK DURUMUNA GÖRE YENİLEME GARANTİSİ

Sigorta yaptırmak isteyen kişinin sağlık durumuna göre sözleşme yapılacağını belirten Oksay, "Sigortalının sağlık durumu dikkate alınacak. Yapılan tektikler sonucu sigortalının bir hastalığı varsa yenileme garantisi verilmeyecek" dedi.

HASTALIK HALİNDE PRİM ARTTIRIMI YOK

Sözleşme sonrası şartlara da değinen Oksay "Sözleşme yapıldıktan sonraki dönemde sigortalı hastalanırsa sözleşme şartlarının dışına çıkılmayacak. Sözleşme daraltılmayacak, teminat limiti düşürülmeyecek ve sigortalıdan ek prim alınmayacak. Sözleşme yapıldığı sırada kabul edilen şartlar aynen geçerliliğini koruyacak. Sigorta şirkleti de Bu yükümlülükleri yerine getirecek." diye konuştu.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Oksay, yeni düzenleme ile özel sağlık sigortalarına 70 yaşına kadar otomatik yenileme garantisi getirildiğini ifade etti. Oksay, yeni düzenlemeden 23 Nisan'dan sona sigorta yaptıranların yararlanabileceğini, daha öne yaptıranların eski uygulamaya tabi olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber